Θεματα

Από πολιτικός σεφ - και όχι το αντίθετο!

Πολιτική και μαγειρική πάνε μαζί;

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59698-119209.jpg

Αποφάσισε να αφήσει προσωρινά την πολιτική για να ασχοληθεί με το χόμπι του, την μαγειρική. Από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Μπάμπης Αποσκίτης αποφάσισε πριν 2 μήνες να ανοίξει τον Βασιλικό, ένα μικρό warm and cosy μεζεδοπωλείο με ελληνική κουζίνα, υπέροχους μεζέδες και ζωντανή μουσική. Όπως μου είπε ο ίδιος «εδώ και χρόνια είχα στο μυαλό μου ανοίξω ένα μαγαζί με φαγητό και τώρα που βρήκα ελεύθερο χρόνο το έκανα. Παρόλο που οι εποχές για τις επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολες εγώ είπα να το τολμήσω» Άλλωστε, θεωρεί ότι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα είναι ότι μας αρέσει να «κλαίμε την μοίρα μας» και να μην αναλαμβάνουμε δράση.

n

Τι γεύσεις θα βρούμε στον Βασιλικό;

Το μενού έχει βγει από συνταγές δικές μου, κάποιες που μου έχουν πει φίλοι, συνεργάτες μου ακόμα και της μητέρας μου. Είναι σπιτικές συνταγές σερβιρισμένες με έμπνευση. Αλλά το βασικό που ήθελα και νομίζω ότι το έχω πετύχει είναι όποιος μας επισκέπτεται να νιώθει ότι τρώει σπιτικό φαγητό και σε γεύση και σε ποιότητα. Ψωνίζω ο ίδιος τα υλικά κάθε μέρα και είμαι σχολαστικός στην ποιότητα της πρώτης ύλης.

Από πολιτικός, δηλαδή, σεφ;

Κάπως έτσι! Στο μαγαζί μαγειρεύω εγώ τις περισσότερες ήμερες μαζί με έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης. Σαν ερασιτέχνης, αυτοδίδακτος μάγειρας και λάτρης της καλής κουζίνας νομίζω τα πηγαίνω αρκετά καλά.

n

Και οι τιμές;

Οι τιμές είναι άλλο ένα σημείο που έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου ένα μαγαζί στο οποίο κάποιος να μπορεί να φάει καλό σπιτικό φαγητό και να μπορεί εύκολα να ξαναέρθει και την επόμενη εβδομάδα, αφού θα έχει πληρώσει μικρό αντίτιμο. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και όχι να τον εκμεταλλευτούμε.

Info: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη απέναντι από το μετρό στάση Περιστέρι 210 5787057. Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 15.00 το μεσημέρι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.