- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συμβουλές για να διατηρήσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα
Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε όλα τα πιθανά τρόφιμα που μπορεί να χρειαστούμε τις επόμενες μέρες. Κάποια από αυτά περισσεύουν και ύστερα από μία ή δύο βδομάδες χαλάνε. Κάπως έτσι, καταλήγουμε να πετάμε φαγητό και να νιώθουμε ένοχοι για πολλούς διαφορετικούς λόγους, όπως η αίσθηση ότι ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα, το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και το γεγονός ότι τη στιγμή που άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν φάνε, εμείς ρίχνουμε φαγητό στα σκουπίδια.
Ευτυχώς για εμάς και για την συνείδησή μας, υπάρχουν τρόποι ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες. Για τα ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα ώστε τα λαχανικά και τα φρούτα μας να αποκτήσουνε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Τύλιξε τα με χαρτί κουζίνας
Ένας βασικός λόγος που συνήθως πετάμε φαγητό είναι ότι αποκτά μία γλοιώδη αίσθηση ή/και βγάζει μούχλα. Αιτία αυτών των «συμπτωμάτων» είναι η υγρασία, η οποία μπορεί εύκολα να περιοριστεί αν τυλίξεις τα λαχανικά σου με χαρτί κουζίνας.
Αποθήκευσε τα βότανά σου σε ποτήρια με νερό
Μαϊντανοί, βασιλικοί και άνηθοι είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που πάνε για πέταμα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Λογικό αν σκεφτούμε ότι συνήθως αγοράζουμε ολόκληρα ματσάκια για συνταγές που απαιτούν μία κουταλιά από αυτά. Επειδή οι πιθανότητες είναι ότι θα τα ξαναχρειαστείς και ότι θα φανείς περίεργος αν αγοράσεις πέντε φύλλα, βάλε νερό σε ένα ψηλό ποτήρι, βάλε μέσα το εκάστοτε βότανο, κάλυψε το με μία πλαστική σακούλα και βάλ’ το στο ψυγείο.
Μάθε τι αποθηκεύεται πού και πώς
Ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, σκόρδο, αβοκάντο, ροδάκινα, δαμάσκηνα και κεράσια. Αυτά είναι κάποια μόνο από τα λαχανικά και τα φρούτα που όχι μόνο δεν χρειάζονται ψυγείο, αλλά θα χάσουν σε γεύση ή, ακόμα χειρότερα, θα χαλάσουν αν τα βάλεις σε αυτό.
Επιπλέον, κάποια τρόφιμα πρέπει να μένουν μακριά από άλλα. Τα μήλα, τα αβοκάντο, οι μπανάνες και τα ροδάκινα, όταν αρχίζουν να ωριμάζουν ελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθένιο και επηρεάζει την φρεσκάδα των κοντινών τους τροφίμων.
Πλύνε τα μούρα σου με ξύδι
Τα μούρα (μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες) είναι η κατηγορία που συνήθως χαλάει γρηγορότερα. Ανακάτεψε λευκό ξύδι με νερό και ξέπλυνε με το μείγμα τα μούρα, ώστε να φύγει όλο το χώμα από πάνω τους. Μην το δοκιμάσετε στα σμέουρα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα για το ξύδι.
Αποθηκεύστε τα βρώμικα
Για όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά, δεν ισχύει η προηγούμενη συμβουλή. Αποθήκευσε τα χωρίς να τα πλύνεις πρώτα, καθώς το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηριδίων, λόγω της επιπλέον υγρασίας.
Αποθήκευσε με τη σωστή σειρά
Αυτό σημαίνει το προφανές. Ό,τι νέο τρόφιμο αγοράζεις τοποθέτησε το πίσω από τα παλαιότερα που δεν έχεις καταναλώσει ακόμα. Αυτό πολύ απλά θα σε βοηθήσει να μην ξεχάσεις να φας το φαγητό που έχει μικρότερο πλέον χρόνο ζωής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.