Θεματα

Η πουτίγκα βρώμης και έξι τρόποι να την φτιάξεις

Είναι πολύ πιο νόστιμη από ότι ακούγεται!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
overnightoats.jpg
lemonandzest.com

Tα overnight oats και έξι συνταγές για γλυκά και υγιεινά πρωινά

Η αλήθεια είναι πως λέξεις όπως «πουτίγκα» και «βρώμη» δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη περιέργεια στον φιλόδοξο μάγειρα να τρέξει στην κουζίνα, να βάλει ποδιά και να δοκιμάσει νέες συνταγές. Τι το νόστιμο μπορεί να προκύψει άλλωστε από  τον συνδυασμό αυτών των δύο αδιάφορων (και μεταξύ μας λίγο μπλιαχ) φαγητών που να αξίζει τον κόπο; Απολύτως τίποτα. Αφήστε τα πρωινά μας ήσυχα!
Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι θα αποκαλούμε την πουτίγκα βρώμης με το διεθνές της όνομα, πολύ πιο ελκυστικό στο άκουσμα, που προκαλεί και μία μεγαλύτερη περιέργεια για το τι ακριβώς πρόκειται να γευτείς δοκιμάζοντάς το. Overnight oats λοιπόν.

Με λίγα λόγια είναι μία μέθοδος που δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα και αποτελεί την «κρύα» απάντηση στο βρετανικό porridge. Αντί λοιπόν να βράζεις τη βρώμη σου μαζί με κάποιο υγρό (συνήθως γάλα) και ό,τι άλλο συμπλήρωμα σου αρέσει, ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα αφήνεις να κρυώσουν για ένα βράδυ.

Το πρωί θα έχεις ένα ωραιότατο κατασκεύασμα με υφή πουτίγκας, ό,τι πιο κατάλληλο για πρωινό στο χέρι, που όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό, κρεμώδες, δροσερό, γεμάτο πρωτεΐνη και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες.

Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και παραλλαγές των overnight oats στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις κατά γράμμα ή να αυτοσχεδιάσεις με βάση το τι ακριβώς αρέσει σε εσένα. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έξι από αυτές, γεμάτες νοστιμιά και συστατικά που δίνουν το κατάλληλο boost στον μεταβολισμό και τη διάθεσή μας.

1. Σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Overnight Oats Recipe (CHOCOLATE PEANUT BUTTER)  Easy Healthy Breakfast Ideas

Από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς γλυκών γεύσεων που σε κάνει να νομίζεις πως τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο, χωρίς όμως να τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο. Το γιαούρτι με την σκόνη κακάο και το μέλι είναι ότι πιο νόστιμο.

 

2. Carrot cake

Carrot Cake Overnight Oats by Kara Corey! | Tiger Fitness

Άλλο ένα παράδειγμα healthy επιδόρπιου που μπορείς να φας για πρωινό! Μία συνταγή που ταιριάζει γάντι στην φθινοπωρινή εποχή που σιγά-σιγά διανύουμε και έχει ως επιπλέον bonus πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

3. Μπανάνα και σοκολάτα
Chocolate Banana Overnight Oats Recipe | Healthy Breakfast Ideas for Kids

Ιδιαίτερα αγαπητό στα μικρότερα μέλη της παρέας! Αν σου αρέσει να γεύεσαι κομματάκια μπανάνας, τότε κόψε το φρούτο με μαχαίρι. Αν όμως επιθυμείς μία πιο βελούδινη υφή και πιο ισχυρή γεύση, τότε κάνε την μπανάνα πουρέ πριν την αναμείξεις με τα υπόλοιπα συστατικά. Και σιγουρέψου πως είναι αρκετά ώριμη! 

 

4. Μango and cream

Overnight Oats Recipe (CHOCOLATE PEANUT BUTTER)  Easy Healthy Breakfast Ideas

Στην θέση του μάνγκο μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε τροπικό φρούτο ή ακόμα και σταφύλι! Η εξωτική γεύση θα σε γυρίσει κατευθείαν σε κάποια παραλία που άραζες το καλοκαίρι. Παρόλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος γάλακτος σου αρέσει περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή πάει σε άλλο επίπεδο νοστιμιάς με γάλα καρύδας.

 

5. Cheesecake φράουλας
How to make Strawberry Cheesecake Overnight Oat Parfait

Λίγο πιο «άτακτο» από τα υπόλοιπα λόγω των μπισκότων, όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό και γευστικότατο.

 

6. Pumpkin spice

How To Make Healthy Pumpkin Pie Overnight Oats

Πείτε μας βασικούς, σκασίλα μας! Η μυρωδιά, το χρώμα, η γεύση της κολοκύθας μας γεμίζουν διάθεση για όλα τα φθινοπωρινά πράγματα που έρχονται και ναι, τα θέλουμε για πρωινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ