- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Tα overnight oats και έξι συνταγές για γλυκά και υγιεινά πρωινά
Η αλήθεια είναι πως λέξεις όπως «πουτίγκα» και «βρώμη» δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη περιέργεια στον φιλόδοξο μάγειρα να τρέξει στην κουζίνα, να βάλει ποδιά και να δοκιμάσει νέες συνταγές. Τι το νόστιμο μπορεί να προκύψει άλλωστε από τον συνδυασμό αυτών των δύο αδιάφορων (και μεταξύ μας λίγο μπλιαχ) φαγητών που να αξίζει τον κόπο; Απολύτως τίποτα. Αφήστε τα πρωινά μας ήσυχα!
Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι θα αποκαλούμε την πουτίγκα βρώμης με το διεθνές της όνομα, πολύ πιο ελκυστικό στο άκουσμα, που προκαλεί και μία μεγαλύτερη περιέργεια για το τι ακριβώς πρόκειται να γευτείς δοκιμάζοντάς το. Overnight oats λοιπόν.
Με λίγα λόγια είναι μία μέθοδος που δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα και αποτελεί την «κρύα» απάντηση στο βρετανικό porridge. Αντί λοιπόν να βράζεις τη βρώμη σου μαζί με κάποιο υγρό (συνήθως γάλα) και ό,τι άλλο συμπλήρωμα σου αρέσει, ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα αφήνεις να κρυώσουν για ένα βράδυ.
Το πρωί θα έχεις ένα ωραιότατο κατασκεύασμα με υφή πουτίγκας, ό,τι πιο κατάλληλο για πρωινό στο χέρι, που όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό, κρεμώδες, δροσερό, γεμάτο πρωτεΐνη και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες.
Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και παραλλαγές των overnight oats στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις κατά γράμμα ή να αυτοσχεδιάσεις με βάση το τι ακριβώς αρέσει σε εσένα. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έξι από αυτές, γεμάτες νοστιμιά και συστατικά που δίνουν το κατάλληλο boost στον μεταβολισμό και τη διάθεσή μας.
1. Σοκολάτα και φυστικοβούτυροΑπό τους πιο κλασικούς συνδυασμούς γλυκών γεύσεων που σε κάνει να νομίζεις πως τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο, χωρίς όμως να τρως κάτι το εξαιρετικά θερμιδούχο. Το γιαούρτι με την σκόνη κακάο και το μέλι είναι ότι πιο νόστιμο.
2. Carrot cake
Άλλο ένα παράδειγμα healthy επιδόρπιου που μπορείς να φας για πρωινό! Μία συνταγή που ταιριάζει γάντι στην φθινοπωρινή εποχή που σιγά-σιγά διανύουμε και έχει ως επιπλέον bonus πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά.
3. Μπανάνα και σοκολάτα
Ιδιαίτερα αγαπητό στα μικρότερα μέλη της παρέας! Αν σου αρέσει να γεύεσαι κομματάκια μπανάνας, τότε κόψε το φρούτο με μαχαίρι. Αν όμως επιθυμείς μία πιο βελούδινη υφή και πιο ισχυρή γεύση, τότε κάνε την μπανάνα πουρέ πριν την αναμείξεις με τα υπόλοιπα συστατικά. Και σιγουρέψου πως είναι αρκετά ώριμη!
4. Μango and cream
Στην θέση του μάνγκο μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε τροπικό φρούτο ή ακόμα και σταφύλι! Η εξωτική γεύση θα σε γυρίσει κατευθείαν σε κάποια παραλία που άραζες το καλοκαίρι. Παρόλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος γάλακτος σου αρέσει περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή πάει σε άλλο επίπεδο νοστιμιάς με γάλα καρύδας.
5. Cheesecake φράουλας
Λίγο πιο «άτακτο» από τα υπόλοιπα λόγω των μπισκότων, όμως εξακολουθεί να είναι υγιεινό και γευστικότατο.
6. Pumpkin spice
Πείτε μας βασικούς, σκασίλα μας! Η μυρωδιά, το χρώμα, η γεύση της κολοκύθας μας γεμίζουν διάθεση για όλα τα φθινοπωρινά πράγματα που έρχονται και ναι, τα θέλουμε για πρωινό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.