- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πανετόνε, το «τσουρέκι» των Χριστουγέννων
Ωραίο δώρο για τα καλέσματα των γιορτών, μάθε πού και πόσο θα βρεις τα πιο νόστιμα
Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικοί χριστουγεννιάτικοι μπουφέδες καλοδεχτήκανε έναν ιταλικής καταγωγής καλεσμένο. Από ότι όμως φαίνεται η…βίζιτα έγινε αρμένικη και έτσι το αφράτο και μυρωδάτο, σαν γιγάντιο μανιτάρι, πανετόνε - ένα από τα γαστρονομικά σύμβολα της πόλης του Μιλάνου, συνοδεύει πια μόνιμα τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Βρήκαμε τα πιο νόστιμα στην Αθήνα.
Cafe Alfiere
Πανετόνε κατευθείαν από τη Via Montenapoleone και το φημισμένο"Cova Cafe" (ζαχαροπλαστείο-στέκι από το 1817 στο Μιλάνο), από το οποίο, όπως λέει ο μύθος, παράγγελνε ο Βέρντι το αγαπημένο πανετόνε της σοπράνο Giuseppina Stepponi. Σε διάφορες γεύσεις (limoncello, σοκολάτα gianduia) και ωραίες συσκευασίες, από 16€-32€.
Σέκερη 5 Κολωνάκι Τηλ. 210 3602497
LIDL
Τα κλασσικά ιταλικά πανετόνε Favorina, με σταφίδα και φρούτα ή με εξαιρετικής ποιότατας σοκολάτα από 4.59€. Σε όλα τα καταστήματα LIDL
Nora's deli
Πανετόνε και pandoro της Rustichella d'Abruzzo και της Corsini από την περιοχή της Τοσκάνης, και πανετόνε χωρίς γλουτένη της Piaceri Mediterranei. Από 13€- 24€.
Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι τηλ. 210 3389349, 210 3389348
Mah Jong
Το κατάστημα με τα πιο κομψά ανδρικά ρούχα της Αθήνας μαζί με τα φίνα κασμίρια διαθέτει και τα περίφημα πανετόνε και pandoro της pasticceria Cervo που άρχισε ψησίματα το 1926 στη Biella. Με καραμελωμένη ζάχαρη και αμύγδαλα και στην κλασική εκδοχή με σταφίδες, σε συσκευασίες των 700γρ. και 750 γρ. από 21€-23€.
Κανάρη 14, Κολωνάκι, 210 3622860
Ζαχαροπλαστείο- εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα
Εξαιρετικό εγχώριο πανετόνε. Ίσως λίγο πιο γλυκό από τον Ιταλό ξάδερφό του, με γλασαρισμένα φρούτα και άρωμα εσπεριδοειδών και αμυγδάλου. Από 12€.
Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 76 Χαϊδάρι, 2105810780
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.