- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λάδι Βιώσας: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επικούρεια φιλοσοφία
Πρωτότυπο όνομα, καλαίσθητο design και διεθνές άρωμα
Έχει το πιο πρωτότυπο όνομα που παραπέμπει άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται με κομψή συσκευασία υψηλής αισθητικής που επίσης αναφέρεται σημειολογικά στο δωρικό ρυθμό και κυρίως είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διαπρέπει ως high premium στην παγκόσμια αγορά.
Το «Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil» έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ελαιόλαδο το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε ένα πακέτο ακαταμάχητο, στυλάτο, ταυτόχρονα μοντέρνο και με αναφορά στο κλασικό, το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά.
Το όνομά του είναι άμεση αναφορά στο «Λάθε βιώσας», μια φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Επίκουρου για την ζωή. Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και προώθηση του λαδιού, η φράση «σημαίνει να ζεις στο περιθώριο της τρέχουσας τάξης πραγμάτων, εν κρυπτώ, διαφυλάσσοντας προπάντων την ψυχική σου ηρεμία. Αποτελεί μια άποψη πλήρως αντίθετη με την τρέχουσα, όπου η διασημότητα, το life style, η καταξίωση, η αναγνωρισιμότητα αποτελούν τις εκ των ον ουκ άνευ έννοιες της σύγχρονης μιντιακής πραγματικότητας».
Το Λάδι Βιώσας είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που δημιουργείται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το (βραβευμένο) design του. Για το περί ου ο λόγος: Η φιάλη διακρίνεται για το λιτό και απέριττο στιλ της, με διακριτική έμπνευση από τον δωρικό ρυθμό, χωρίς συναισθηματισμούς, υπερβολές και κραυγαλέες αναφορές σε εντόπια στοιχεία, όπως σημαίες και άλλα φολκλορικά.
Το λάδι παράγεται σε αριθμημένες φιάλες, με γραμματοσειρά και υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τ. Κατσουλίδη. Η παραγωγή (ήταν και) είναι βιολογική από ελαιόδεντρα στο ορεινό Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 600μ., Κορωνέικης ποικιλίας. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτική. Επίσης παράγονται σε micro-batch τα ιδιαίτερα Agrumato ελαιόλαδα με ταυτόχρονη έκθλιψη ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών.
Μπες στο σάιτ τους και μάθε περισσότερο.
Ενδεικτικά σημεία διάθεση Αθήνα:
Attica City Link & Golden Hall Αθήνα (Πανεπιστημίου 9 | Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
OAK (Λ. Κηφισίας 280, Χαλάνδρι)
MIMAYA (Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.