- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα παιδιά στην κουζίνα
Παιδικά εργαστήρια για μικρούς chef και ζαχαροπλάστες στη Θεσσαλονίκη
Τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα συστατικά της υγιεινής διατροφής δημιουργώντας και δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους συντροφιά με ειδικούς προσφέρει και φέτος στους μικρούς μαθητές σχολείων το Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πολύ επιτυχημένο project “Τα παιδιά στην Κουζίνα” θα πραγματοποιηθεί -για τρίτη συνεχή χρονιά-το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου μέσα από τα παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θα στηθούν σε σχολεία και των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων.
Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Thessaloniki Food Festival.
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.
Τα παιδιά συμμετέχοντας σε ένα δίωρο εργαστήριο/workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται, τις δικές τους γεύσεις.
Η όλη διαδικασία αποσκοπεί και στην εκτίμηση της αξίας των πρώτων υλών από τους μικρούς μαθητές και κυρίως των υγιεινών πρώτων υλών που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας.
Πέραν της δυνατότητας που παρέχουν τα εργαστήρια στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους σ ένα μάθημα-δημιουργικό παιχνίδι μπορούν να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, ενώ τους δίνεται και η ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν προϊόντα που θα επιθυμούσαν να καταναλώνουν στο κυλικείο του σχολείου τους.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει ως εξής:
Σάββατο 7.12.2013
Ώρα διεξαγωγής : 17.30-19.30
1η κοινότητα : 41ο Δημοτικό (Ικτίνου 5, Κέντρο)
2η κοινότητα : 61ο Δημοτικό (Αρχαιοτήτων 3, Παν. Φανερωμένη)
4η κοινότητα : 23ο Δημοτικό (Ιπποδρομίου 19, Α. Τούμπα)
Κυριακή 8.12.2013
Ώρα διεξαγωγής :17.300-19.30
3η κοινότητα : 53ο Δημοτικό (Φ.Δραγούμη 7-9 & Ολυμπιάδος, Άνω Πόλη)
5η κοινότητα : 1ο Δημοτικό (Κασσανδρέως 2 & Μοσχονησίων, Κηφισιά)
6η κοινότητα : 3ο Δημοτικό (Ζαϊμη 16, Τριανδρία)
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες – Κρατήσεις, Δευτέρα 2 έως Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 10.30 – 14.00 στα τηλέφωνα: 2313-317814 & 2313-317812
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.