Θεματα

Τα κοκτέιλ και τα long drinks «μιλούν» για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας

5 συνδυασμοί, 5 διαφορετικοί τύποι ανθρώπων. Ποιος είσαι εσύ;

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drinks-2578446_1280.jpg

Τα κοκτέιλ και γενικά τα ποτά μερικές φορές λένε πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι το ποτό πηγαίνει με τον χαρακτήρα μας και ότι ανάλογα με αυτό που είμαστε πρέπει και να… κυκλοφορούμε; Στην ίδια λογική με τα ποτά, όμως κινούνται και τα κοκτέιλ, τα οποία τώρα που καλοκαιριάζει, αρχίζουν σιγά – σιγά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασκέδασή μας. Αλήθεια, πόσες καλοκαιρινές ιστορίες έχετε ακούσει που ξεκίνησαν με ένα «Και μόλις παραγγείλαμε το δεύτερο κοκτέιλ μας πλησίασαν…»; Βέβαια, τα κοκτέιλ, όπως και τα ποτά μπορούν να μιλήσουν για το χαρακτήρα μας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το παρατηρούν για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οπότε προσοχή…

Mojito
Ίσως από τις πιο κλασικές επιλογές για καλοκαιρινά κοκτέιλ, τα εξωτικά ποτά δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα εκείνων που τα επιλέγουν. 50 ml ρούμι Blanco, συμπληρωμένα με Schweppes Soda, 20 ml lime, 20 ml σιρόπι ζάχαρης και τον χαρακτηριστικό δυόσμο αρκούν για να απογειώσουν ένα καλοκαιρινό δειλινό. Τι λένε όμως τα συστατικά του κουβανέζικου κοκτέιλ για τον χαρακτήρα μας; Με κύριο χαρακτηριστικό το ρούμι, με αυτό το κοκτείλ, δείχνεις ότι είσαι ο βασιλιάς της διασκέδασης. Είσαι σίγουρος για το τι πίνεις και δεν χρειάζεσαι καν παρέα για να το απολαύσεις, ωστόσο καλό θα ήταν να μην πεις στη συντροφιά σου, την ίδια ιστορία για 30η φορά!

mojito-720x720-recipe.jpg

Paloma
Εκείνοι που προτιμούν το κοκτέιλ τους να έχει βάση την τεκίλα θεωρούνται φαν της περιπέτειας και το κοκτέιλ τους είναι η ένεση που θα χρειαστούν για να αφεθούν. Για το Paloma απαιτούνται 60 el Jimador Blanco και συμπλήρωμα από το viral Schweppes Pink Grapefruit, που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του κοκτέιλ, κάνοντάς το πιο καλοκαιρινό, και φυσικά χρωματιστό, ενώ αν προσθέσεις και 8 ml χυμό lime, τότε το κάνεις ακόμη πιο ευκολόπιοτο. Και σε αυτήν την περίπτωση αν το παρακάνεις, από τις χορευτικές φιγούρες και την περιπέτεια της νύχτας δεν είναι δύσκολο να βρεθείς προ εκπλήξεων το επόμενο πρωί.

grapefruit-paloma-0.jpg

The Perfect Gin Tonic
Πρόκειται για τον αγαπημένο συνδυασμό πολλών χειμώνα – καλοκαίρι, αν και οι μυημένοι προσπαθούν πάντα να βάζουν ένα extra κομματάκι για να το κάνουν λίγο πιο… Perfect. Για τους λάτρεις του Gin, λέγεται ότι έχουν τους δικούς τους κανόνες στη διασκέδαση και δεν θα αλλάξουν εύκολα για κανέναν. Έτσι ίσως μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί όλο το χρόνο μένουν σταθεροί στο ποτό τους. Τι κάνει όμως ένα Gin Tonic, Perfect; Τα 50 ml του gin που προτιμά ο καθένας σε συνδυασμό με 80 ml Schweppes Indian Tonic που αφήνει μια ελαφριά πικρή επίγευση, η οποία από το 1870 που δημιουργήθηκε, το καθιστά δροσιστικό must. Τόσο μόνο του, όσο και μαζί με τη σιγουριά του Gin. Προσθέτεις και την φλούδα πορτοκαλιού και είσαι έτοιμος, για μια διαφορετική εμπειρία Gin Tonic, παραμένοντας όμως και σταθερός στον χαρακτήρα σου.

gin-tonic-5a8f334b8e1b6e0036a9631d.jpg

San Pedro
Ένα σαφώς πιο sophisticated κοκτέιλ σαν το San Pedro είναι γεγονός ότι θα ταιριάξει και σε έναν αρκετά πιο ιδιαίτερο τύπο ανθρώπου. Το καλοκαιρινό κοκτέιλ αποτελεί από μόνο του μια υπερπαραγωγή και αρκεί να σημειώσουμε ότι εκτός από το δομινικανό Brugal Extra Viejo που είναι και η βάση του, απαιτούνται: Schweppes Bitter Lemon για μερικές φρουτώδεις νότες λεμονιού, 20 ml χυμός lime, 20 ml smoothie φράουλα και 3 σταγόνες ξύδι βαλσάμικο. Θα δεις να πίνει San Pedro τον φίλο εκείνο που είναι το πρόσωπο της παρέας ή που το παίζει αρχηγός! Καταβάθος είναι πολύ πιο συναισθηματικός από ότι δείχνει και σίγουρα σέβεται τόσο τις διακοπές του, που θα αρκεστεί μόνο στα καλύτερα.

grapefruit-san-pedro-2.jpg

Lady Rosemary
Κάθε κοκτέιλ που περιέχει Gin μπορεί αμέσως – αμέσως να θεωρηθεί καλοκαιρινό, όμως το συγκεκριμένο με το Schweppes Indian Tonic  και τους χυμούς γκρέιπφρουτ και lime να συμπληρώνουν το Gin της επιλογής μας, κάπως ξεχωρίζει. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνων που προτιμούν το Lady Rosemary όμως; Και αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους ξεχωριστούς και λατρεύουν τη διασκέδαση με κάθε κόστος. Ταυτόχρονα, όμως είναι συνήθως και οι πιο ψύχραιμοι της παρέας, αφού απολαμβάνουν σχετικά χαλαρά τα κοκτέιλ τους, χωρίς να ξεφεύγουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

lady-rosemary.jpg


Σίγουρα, τα χαρακτηριστικά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως σε γενικές γραμμές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν αρκετή σημασία στο κοκτέιλ που πίνετε για αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τι πιστεύει ο κόσμος για εσάς, πριν ακόμη σας γνωρίσει!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ