- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Chin Chin στην πλατεία Ευαγγελιστρίας είναι το meeting point της Κέρκυρας
Στα γραφικά στενάκια της Κέρκυρας εύκολα μπορείς να χαθείς. Και είναι τόσο όμορφα που εύχεσαι στα αλήθεια να χάσεις τον δρόμο σου, να χαζέψεις λίγο παραπάνω τα στενά μπαλκόνια, εκεί στα καλντερίμια. Όταν το κάνεις, άσε τα βήματά σου να σε οδηγήσουν στην πλατεία της Ευαγγελιστρίας ή αλλιώς στην… Ανουντσιάτα. Η πλατεία αυτή πήρε το όνομά της από την περίφημη Καθολική Εκκλησία της Λοντσιάδας, τον πρώην καθολικό ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας, που χτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα. Ο ναός καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όμως ακόμα και σήμερα διασώζονται το καμπαναριό και ένα μέρος του ναού.
Σε αυτή την ιστορική πλατεία θα συναντήσεις το Chin Chin, το café bar όπου όλοι δίνουν ραντεβού. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως espresso bar, το άρωμα του καφέ (αλλά και όλη η ατμόσφαιρα) θα σε κάνει να πιστέψεις πως βρίσκεσαι σε κάποια γειτονιά της Ιταλίας. Ανοίγει από νωρίς το πρωί, σερβίρει υπέροχο καφέ και συνεχίζει τη μέρα με long drinks, aperitivi και premium αναψυκτικά (εννοείται ότι θα βρεις Perrier®). Το βράδυ όμως είναι που φανερώνει τα πιο όμορφα μυστικά του… Τo Chin Chin δημιουργεί τρομερά signature cocktails και φημίζεται για την παρεΐστικη διάθεση που πάντα επικρατεί στα τραπέζια με φόντο την πλατεία της Ανουντσιάτας. Ταυτόχρονα οι μουσικές επιλογές (το Chin Chin φροντίζει να επιλέγει πάντα μερικούς από τους καλύτερους djs του νησιού) και η άριστη εξυπηρέτηση προσθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για ένα πραγματικά αξέχαστο βράδυ.
Αυτό που πραγματικά έχει μετατρέψει το Chin Chin σε hot spot της πόλης, όμως, είναι οι έμπειροι bartenders του, που πάντα ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις στο fine drinking. Μπορείς να τους ρωτήσεις ό,τι απορία έχεις και εκείνοι θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο ποτό για εσένα. Σε αυτή την «επαφή» μεταξύ θαμώνα και bartender βοηθάει και η διαμόρφωση όλου του χώρου που τοποθετεί την μπάρα στο επίκεντρο της προσοχής. Μην σε ξεγελάει το μικρό μέγεθος του Chin Chin… Τα μικρά bar είναι που κάνουν τη διαφορά και σε αυτά τελικά θέλεις πάντα να επιστρέφεις.
Ευαγγελιστρίας 20, Κέρκυρα, 2661025050
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.