- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Duck Soup, η αυλή της Πανεπιστημίου με τα τέλεια σάντουιτς
Από τα πιο νόστιμα μυστικά του κέντρου, πάντα σε περιμένει με ένα καυτό σάντουιτς και μια δροσερή μπίρα
Τέσσερις το μεσημέρι, η ώρα της ύπουλης λιγούρας. Λαχταράω ένα σάντουιτς και έχω δύο επιλογές. Α. Πετάγομαι στον φούρνο/σουπερμάρκετ/ καφενείο απέναντι και αγοράζω ό,τι σάντουιτς βρω. Β. Κλέβω μια ώρα και φτάνω στην κρυφή αυλή της Πανεπιστημίου που εξειδικεύεται σε δύο θαύματα: σάντουιτς και μπίρες. Ε, ναι. Προφανώς διαλέγω τη δεύτερη. Η ζωή είναι μικρή.
Όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα σάντουιτς. Αλλά δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν ΤΟ σάντουιτς. Εκείνο που θα έχει τα σωστά υλικά στις σωστές αναλογίες και δύο αφράτα (αλλά και τραγανά!) ψωμάκια να τα αγκαλιάζουν τρυφερά. Η Κατερίνα και ο Σπύρος, οι ιδιοκτήτες του Duck Soup όμως τα κατάφεραν: έφτιαξαν το τέλειο σάντουιτς. Βασικά, έφτιαξαν 12 τέλεια σάντουιτς και όλα τους μπορείς να τα μασουλήσεις στην κρυφή αυλή της Στοάς Πεσματζόγλου, ακούγοντας μουσικάρες και πίνοντας την μπίρα που τους αξίζει.
Το μυστικό δεν είναι μόνο στα υλικά. Είναι και στο συνδυασμό. Όλα έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτό το σάντουιτς και είναι κρίμα να αφαιρέσεις κάτι που δεν πολυσυμπαθείς. Είναι αυτή η μελετημένη ισορροπία που κάνει όλη τη διαφορά. Έχοντας αυτή ακριβώς την πληροφορία κατά νου να δοκιμάσεις το έπος με την bresaola, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά, την ντομάτα και το ελαιόλαδο, το σάντουιτς με Jamon Serrano, brie, πέστο, βαλσάμικο και ελαιόλαδο ή το θρυλικό με bacon, κοτόπουλο και τσένταρ, που ποτέ δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά του.
Αυτά για αρχή. Σε περιμένουν πολλά ακόμα σάντουιτς, αλλά όχι μόνο. Στην ίδια λογική, υπάρχουν επίσης κα-τα-πλη-κτι-κές μπρουσκέτες (νομίζω ότι δεν έχεις φάει ωραιότερη από εκείνη με chevre, μανιτάρια, sauce vinaigrette και καρύδια), πολλές επιλογές σε σαλάτες και μερικές tortillas (δικιά μου αγαπημένη εκείνη με το υπέροχα τραγανό φαλάφελ).
Όλα αυτά, επειδή ακριβώς αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας που λέει «έλα, κάτσε, χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που τρως», μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί ή με κάποια από τις αγαπημένες του Σπύρου: τις υπέροχες μπίρες. Όλες τους από ελληνικές μικροζυθοποιίες, θα σε ταξιδέψουν από την Εύβοια μέχρι τη Χίο και τη Σαμοθράκη, και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, μην κοιτάς τον κατάλογο, ρώτα τον Σπύρο. Έχει αδυναμία μεγάλη στις μπίρες, ψάχνει και δοκιμάζει συνεχώς, πάντα θα σου προτείνει αυτή που σου ταιριάζει ή εκείνη, την καινούργια και ωραία που ανακάλυψε.
Εκτός από σάντουιτς, μπίρες, ωραίο καφέ και όλα τα νόστιμα που κρύβονται εδώ μέσα, είναι και κάτι άλλο, αδιόρατο... Βρίσκεται στις χρωματιστές καρέκλες, στις συζητήσεις που θα κάνεις για μουσική και κινηματογράφο (το Duck Soup επιλέχθηκε σαν όνομα γιατί ο Σπύρος και η Κατερίνα έχουν τρέλα με τους Marx Brothers), σε αυτή την ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις απολύτως οικεία. Ίσως γιατί ο Σπύρος συνηθίζει να λέει: «νιώθω ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι καλεσμένοι στην αυλή μου». Και έτσι είναι.
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), 210 3233916, Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.30-19.00, Σάββατο: 11.00-18.00, Κυριακή κλειστά, Fb: DUCK SOUP CAFÉ, Instagram:
ducksoupcafe_athens
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τάτσης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.