Θεματα

Άρωμα Ινδίας

Ένα πολύ «καυτό» πιάτο

50472-111937.jpg
Κατερίνα Παναγιωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51451-105225.jpg

Αυτό το φαγητό έρχεται από τα βάθη της Ινδίας και μου το έμαθε ένας φίλος μου σεφ που αγαπάει τα καυτερά. Όσοι αγαπάτε τις γρήγορες συνταγές θα τη λατρέψετε.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλα παξιμάδια (ολόκληρα)

2 παξιμάδια (σπασμένα)

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πουμαρό

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κονσέρβες τόνο των 80 γραμμαρίων

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κάρι σε σκόνη 

φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα τέσσερα μεγάλα παξιμάδια. Ρίχνουμε πάνω τους ελαιόλαδο για να μαλακώσουν και τα αφήνουμε. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το καυτερό κάρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και προσθέτουμε τον τόνο. Αφήνουμε για άλλες δύο βράσεις και ρίχνουμε τα σπασμένα παξιμάδια, ανακατεύουμε και μόλις τραβήξουν τα πολλά ζουμιά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μεγάλα παξιμάδια και προσθέτουμε για το τελείωμα θρυμματισμένη φέτα (αν θέλουμε). Έτοιμο και καυτερό να σας ταξιδέψει στην Ινδία.

* Τip1: Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε αντί για καυτερό κάρι να βάλετε το απλό θα μυρίσει ακριβώς το ίδιο.

  Tip2: Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.