- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
10 γλυκά που είναι η ντροπή των γλυκών
Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιος είπε: «Α, μια σοκολάτα. Ας τη γεμίσω με οδοντόκρεμα». Δηλαδή γιατί;

Καταλαβαίνω γιατί το μαλλί της γριάς αρέσει στα παιδιά και γιατί κάποιοι τρελαίνονται για μακαρόν. Κατανοώ ακόμα και τους πιο μυστήριους από εσάς που πεθαίνετε για τηγανισμένα τουλουμπάκια τίγκα στο σιρόπι. Η στιγμή ανάμεσα σε ένα γλυκατζή και το γλυκό του είναι ιερή. Τίποτα δεν πρέπει να τη διαταράσσει. Αντικειμενικά όμως, υπάρχουν κάποια γλυκά που ακόμα και στην υπέρτατη μεταμεσονύκτια λιγούρα θα προτιμήσεις να φας μπανάνα, από το να τα πλησιάσεις. Είναι τα γλυκά εκείνα που δεν ξέρω καν γιατί τα ονομάζουμε «γλυκά» και που υποστηρίζω ακράδαντα ότι πρέπει να τους αφαιρεθεί αυτός ο τιμητικός τίτλος άπαξ και δια παντός. Ορίστε μας.
Ζελέ

Παιδιά, αυτό δεν είναι γλυκό. Καταρχάς κουνιέται.
Λουκούμι

Ίσως το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που κολλάει στα δόντια χειρότερα και από δρακουλίνι.
Μαρέγκες

«Μου ήρθε μια λιγούρα για γλυκό. Ας φάω λίγο φελιζόλ με ζάχαρη». Ποτέ κανείς.
Κομπόστα

Πραγματικά, δεν μπορώ καν να επιχειρηματολογήσω για την ντροπή της ντροπής. Αν ξέρετε έστω και έναν άνθρωπο που να του αρέσει η κομπόστα, κάντε μια καλή πράξη και πηγαίνετέ τον σε ένα ζαχαροπλαστείο, να βρει το φως του.
Μουσταλευριά

«Καλά δεν ντρέπεσαι; Μουσταλευριά τρώγανε και στην αρχαία Ελλάδα!». Ναι. Γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η σοκολάτα.
Σοκολατάκια με μέντα

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιος είπε: «Α, μια σοκολάτα. Ας τη γεμίσω με οδοντόκρεμα». Δηλαδή γιατί;
Σοκολατάκι με σιρόπι κεράσι

Σου γυαλίζει σοκολατάκι. Τρως σοκολατάκι. Και μετά σκάει στο στόμα όλο αυτό το ωραίο σιρόπι. Ξέρετε ποιο. Εκείνο που σου βάζει ο οδοντίατρος όταν πας για καθαρισμό.
Γλυκό του κουταλιού

Φρούτα σε βαζάκια που κολυμπούν σε λιωμένη ζάχαρη. Δεν ξέρω αν εσείς με αυτή την εικόνα σκέφτεστε «γλυκό». Εγώ πάντως σκέφτομαι βάζα με φορμόλη στο ίδιο εργαστήριο που έβγαλε και τον Φρανκενστάιν.
Κουραμπιές
Άμα είναι να κοπανάω τον κουραμπιέ στο πιατάκι μέχρι να φύγουν και οι 5 τόνοι παπαριασμένης ζάχαρης άχνης, ας φάω καλύτερα μελομακάρονο. Τι νομίζετε, τυχαία βγήκε η φράση «τι κουραμπιές είναι αυτός, ρε;». Ο λαός είναι σοφός.

Χαλβαδόπιτα
Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί θα τρελαθώ… Γιατί έχουμε το θράσος να αποκαλούμε «γλυκό» δύο κόντρα πλακέ κολλημένα με τσίχλα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορίες αργής ωρίμανσης
Αν είσαι κι εσύ εραστής της σφολιάτας, θα ενθουσιαστείς
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.