- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πιάτσα Καλαμάκι, η μόνη πιάτσα που χρειάζεται να ξέρεις
Από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης, θα το βρεις σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη
Ξέρω ότι αυτές τις μέρες τριγυρνάς πολύ. Ξέρω επίσης ότι ανάμεσα στα ψώνια και στις βόλτες καραδοκούν οι πιο επίδοξες λιγούρες. Για αυτό αποφάσισα να σου κάνω το καλύτερο δώρο για αυτές τις γιορτές και να σου αποκαλύψω το μέρος όπου μπορείς να βρεις ένα από τα πιο τίμια και λαχταριστά σουβλάκια αυτής της πόλης. «Πιάτσα Καλαμάκι». Ορίστε οι μόνες δύο λέξεις που χρειάζεται να ξέρεις όταν αναζητάς το τέλειο σουβλάκι.
Δεν είναι μόνο η ποιότητα του κρέατος (το Πιάτσα Καλαμάκι συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς από τη Λάρισα) που θα σε ξαφνιάσει. Είναι κυρίως η ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά και οι δεκάδες επιλογές γεύσεων. Αρκεί να πω ότι θα βρεις 40 (μάλιστα 40!) διαφορετικές προτάσεις στα τυλιχτά! Διότι εκτός από τις κλασικές και αγαπημένες επιλογές, εδώ υπάρχει και αυτό το «κάτι παραπάνω». Όπως ένα τυλιχτό με μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με παρμεζάνα για παράδειγμα ή η “Drunk Pitta” με γύρο χοιρινό, πατάτες, ντομάτα, σος τσένταρ, μπέικον και Jack Daniel’s sauce. Έχω την προσοχή σου τώρα;
Για το τυλιχτό σου, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές αφράτες πίτες: παραδοσιακή πίτα, πίτα σάντουιτς, κυπριακή πίτα, πίτα ολικής άλεσης ή πίτα καλαμποκιού (που είναι και το best seller). Υπάρχει και μια έκτη πίτα, αλλά για αυτή θα σου πούμε αργότερα…Όσο για τις σος, θα βρεις 13 διαφορετικές (δοκίμασε οπωσδήποτε αυτή με το τσένταρ και το μπέικον), που όλες τους παρασκευάζονται καθημερινά εδώ και κάνουν το δικό τους χαμό.
Μετά την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος, ο κύριος λόγος που εκτιμώ αυτό το ψητοπωλείο είναι οι φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Γιατί πόσο συχνά σου συμβαίνει να βρίσκεις μέσα στο σουβλάκι σου μια ολόφρεσκη πατάτα, που να είναι μάλιστα κομμένη στο χέρι; Σχεδόν ποτέ. Στο Πιάτσα Καλαμάκι όμως, οι πατάτες καταφθάνουν καθημερινά από την κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη σε τεράστιες ποσότητες (τις μέρες αιχμής οι πατάτες φτάνουν την ποσότητα σχεδόν του ενός…τόνου!), και στη συνέχεια κόβονται και τηγανίζονται εδώ. Δεν μπαίνουν μόνο στο σουβλάκι σου. Θα τις βρεις και σε μερίδα, σκέτες, αλλά και σε 6 ακόμα εκδοχές, με διάφορες σος, τριμμένη φέτα, ακόμα και με αυγά μάτια.
Και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή…Θυμάσαι που είπαμε για μια έκτη πίτα; Ε, αυτή η έκτη πίτα γίνεται με αλεύρι Ζέας και αφιερώνεται στους γλυκατζήδες, αφού γεμίζεται με δάκρια σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο! Στην ουσία είναι ένα γλυκό…σουβλάκι. Με όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Πιάτσα Καλαμάκι κέρδισε το Gold Award of Quality and Taste από το Estiatoria.gr για το 2018. Οπότε (κι αν δεν το έχεις ήδη κάνει), δοκίμασέ το πριν το 2019. Θα με θυμηθείς.
Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, 210 6801555 και 2ας Μαΐου 34, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, 210 9343023, www.piatsakalamaki-neasmirni.gr, www.piatsakalamaki-chalandri.gr, Fb: @PiatsaKalamakiChalandriou
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.