- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη φιέστα στο Dos Hermanos για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
Η Día de la Independencia ακριβώς όπως στο Μεξικό
Λευκό, κόκκινο και πράσινο. Τα χρώματα στη σημαία του Μεξικού έχουν τη σημασία τους. Το λευκό συμβολίζει τη θρησκεία, το κόκκινο την ένωση, αλλά το πράσινο είναι το σημαντικότερο χρώμα: συμβολίζει την ανεξαρτησία. Η Μέρα της Ανεξαρτησίας (Día de la Independencia) είναι η μεγαλύτερη μεξικάνικη γιορτή. Κάθε χρόνο στις 16 Σεπτεμβρίου όλη η χώρα ντύνεται στα χρώματα της σημαίας για να θυμηθεί μια μεγάλη στιγμή της μεξικάνικης ιστορίας. Εκείνο το πρωινό του 1810, όταν ο ιερέας Miguel Hidalgo y Costilla χτύπησε την καμπάνα της εκκλησίας καλώντας όλους τους Μεξικάνους να ξεσηκωθούν κατά των Ισπανών σε ένα πόλεμο που κράτησε 11 χρόνια. Το Μεξικό κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος το 1821, ενώ από το 1825 μέχρι και σήμερα οι πολίτες του Μεξικού ξυπνούν την 16η Σεπτεμβρίου με τον ήχο μιας καμπάνας. Ο ήχος αυτός λέει: «Ετοιμαστείτε, αρχίζει η πιο πολύχρωμη γιορτή!»
Στο Dos Hermanos αγαπούν τις μεξικάνικες γεύσεις, αλλά εμείς λατρεύουμε τις μεξικάνικες γιορτές! Σαν ένα από τα πιο αυθεντικά μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, δεν θα μπορούσαν να μη διοργανώσουν μια μεγάλη φιέστα για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ετοιμάσου για ένα ανατρεπτικό Independencia Salsa Party όπου μεξικάνοι χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα σε μάθουν τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους, ο special dj θα κρατάει τον ρυθμό με latin μουσικές, οι λιχουδιές θα είναι πληθωρικές και ακαταμάχητες, ενώ το πατροπαράδοτο cocktail του Μεξικού, η ονειρική Paloma, θα έχει μόλις €5. Άσε το χρώμα της γιορτής να σε οδηγήσει, ύψωσε το ποτήρι σου κάτω από τις σημαίες του Μεξικού που θα βρίσκονται παντού και αναφώνησε: “Viva la Mexico”, “Viva La Independencia!”.
Επιπλέον, αν θες να είσαι ο μεγάλος τυχερός που θα κερδίσει για το Independencia Salsa Party ένα πλήρες γεύμα και cocktails για 4 άτομα, δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό του Dos Hermanos πατώντας εδώ.
Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, Fb: Dos Hermanos | mexican cuisine
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όνομα με πολλών χρόνων ιστορία, συνώνυμο του καλού παγωτού
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση και καλοκαιρινή αίσθηση ανεμελιάς
Η απρόσμενη επιχειρηματική πορεία του Έλληνα επιστήμονα
Οι πανσέληνοι του φετινού καλοκαιριού θα είναι φαντασμαγορικές!
Από κήπους, αυλές και ταράτσες μέχρι λίμνες και αποβάθρες τρένων
Η παρέα που άνοιξε το Φλερτ προχώρησε στο επόμενο στάδιο της …σχέσης της με το νησί
O “F* Smashing”, δηλαδή ο σεφ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, φτιάχνει τα καλύτερα μπέργκερ
Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικό ελληνικό brand
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου εξηγεί πώς τρία φυτικά πιάτα συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και γεύση, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και όχι στη στέρηση
Wine tasting με κρασιά του τμήματος Γεροβασιλείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.