Θεματα

Καλή όρεξη… και καλή τύχη

Μια φοιτήτρια μαθαίνει να μαγειρεύει

43783-103932.jpg
Ρέα Αναστασόπουλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43902-92054.jpg

Δύο χρόνια έπρεπε να περάσω έξω για να καταλάβω τη μαγεία του φαγητού. Οι εμπνευστές της κουζίνας των σπουδών μου ήταν ο γλυκύτατος μάγειρας Jamie Oliver και η αξιολάτρευτη παρέα Sortedfood. Με έχουν βοηθήσει σε εξεταστικές, τσακωμούς, γουρουνιαστικές λαιμαργίες, αγάπες και παρέες. Είναι οι κολλητοί μου στο ψυγείο - παρακολούθησε τους και άλλαξε και εσύ τον τρόπο που βλέπεις την ώρα του φαγητού σου.

n

Άρχισα με ένα 20 minute meals app και δεν έχω σταματήσει. Με βίντεο, εφαρμογές, site και βιβλία βοηθάνε κάθε αρχάριο στην κουζίνα να εξελιχθεί σε τρελό σεφ. Αρκεί να μπορείς να ακολουθήσεις συνταγές… (έχουν και φωτογραφίες για να μην μπερδεύεσαι). Ο κύριος Τζέιμι με έμαθε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να ταϊσεις τον εαυτό σου υγιεινά, νόστιμα και γρήγορα και υπάρχουν φαγητά για κάθε περίσταση. Το site του έχει συνταγές με ό,τι υλικό μπορείς να φανταστείς καθώς και πολλά κοκτέιλ και σάντουιτς!

Μετά τον βασιλιά της κουζίνας ανακάλυψα μια κλασική αντροπαρέα φοιτητών που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έτρωγαν ότι έβρισκαν, μέχρι που ένα μέλος τους που σπούδαζε και εργαζόταν ως σεφ, άρχισε να τους δίνει πεντανόστιμες συνταγές γραμμένες σε χαρτοπετσέτες. Όλοι μαζί τώρα έχουν φτιάξει μια ομάδα που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και μέσα από βίντεο και σύντομα βήματα, μας μαθαίνουν πώς να κουμαντάρουμε την άβυσσο που λέγεται κουζίνα.

Είναι και οι τέσσερις διάβολοι, πάρα πολύ αστείοι και μέσα από τις σαχλαμάρες και τις ζημιές τους δημιουργούν ένα παρεϊστικο κλίμα που δείχνει πόσο προσιτά είναι όλα αρκεί να έχεις καλή παρέα και από κάπου να αρχίσεις! Τα βίντεο τους είναι από μόνα τους διασκεδαστικά και αληθινά, με συνταγές, φάρσες και εκδρομές που αν δεν σου φέρουν έμπνευση θα φέρουν σίγουρα λιγούρες. Παρακολούθησέ τους για έξυπνες συνταγές, αστείες ατάκες και ζωντανό κλίμα.

Καλά μαγειρέματα και ένα δωράκι των αγοριών για τους φαγανούς φαν της ραπ…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ