Ήλιος, αλμύρα και θάλασσα. Τραπέζια με επίσημο ένδυμα το μαγιό και παρέες με όρεξη να τα δοκιμάσουν όλα. Όσοι έχουμε βρεθεί στο οικογενειακό εξοχικό της Ελένης Ψυχούλη στο Πήλιο θα θυμόμαστε πάντα το πολύχρωμο σύμπαν του μικρού σπιτιού, τα γέλια, τα ξενύχτια και τις κουβέντες μέχρι το πρωί. Και το τραπέζι της αυλής γεμάτο πάντα με πιατέλες που άδειαζαν στη στιγμή για να δώσουν σειρά στην επόμενη λιχουδιά που σε χρόνο ρεκόρ ετοίμαζε η Ελένη στο μικρό κουζινάκι.
Αυτές τις μέρες του καλοκαιριού και την ατμόσφαιρά τους διηγείται στο καινούργιο της βιβλίο και μαγειρεύει και πάλι για όλους απλά, χωρίς μακιγιάζ και στάιλινγκ, όπως ακριβώς και όταν βρίσκεται στο πατρογονικό εξοχικό. Το βιβλίο που μέσα από το φωτογραφικό φακό του Μάκου και το σχεδιασμό του Αλέξανδρου Ψυχούλη αποτυπώνει τη ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών, έχει κάτι από τις καλοκαιρινές μέρες όλων μας και, όπως η ίδια λέει, «τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι».
Από τις εκδόσεις Πατάκη, σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.