- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Mimaya, ταξίδι στην κουζίνα του Μαρόκο
Το ταξίδι του Mimaya στη Μεσόγειο συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου με τελευταίο σταθμό το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκο, μια πολυπρόσωπη εθνική κουζίνα με επιρροές από την Ισπανία, αλλά και την Αφρική, με τοπικές ιδιαιτερότητες και γαλλική φινέτσα, εμπνέει το chef του Mimaya, Μιχάλη Ηρωγλίδη, και δημιουργεί ένα μενού με πιάτα ιδιαίτερα και πολύ γευστικά. Σαλάτα με κοτόπουλο μαριναρισμένο με ras el hanut και ψημένο στη σχάρα πάνω σε μαροκινή πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βινεγκρέτ από λεμόνι και κύμινο, φλογέρες από φύλλο κρούστας με ψητό στη σχάρα μοσχαράκι αρωματισμένο με ginger, σκόρδο, κύμινο, μέντα, κανέλα και harissa, σολωμός ψητός στη σχάρα με κρούστα από τζίντζερ και φουντούκι πάνω σε κους κους με παντζάρι, κρεμμυδάκι και μέντα και αρνίσια παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με σκορδάτο πουρέ πατάτας και πικάντικες μαροκινές τηγανιτές πατάτες είναι τα πιάτα του Mimaya που μας ταξιδεύουν στο Μαρόκο.
Η φρουτοσαλάτα με μαροκινή σάλτσα Cassia Bark για επιδόρπιο και ένα καυτό και συνάμα πολύ γλυκό πράσινο τσάι με μέντα, όπως συνηθίζουν να το πίνουν στο Μαρόκο, είναι ο ιδανικός επίλογος μετά την έκρηξη των γεύσεων ενός μαροκινού μενού. Η κουζίνα του Μαρόκου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η όαση των μπαχαρικών.Το αρνί, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το κους κους σε συνδυασμό με λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι κάποιες από τις καθημερινές τους απολαύσεις, ενώ ποτέ δεν λείπει και το καυτό πράσινο τσάι με μέντα.
Οι εξωτικές συνταγές με τις ιδιαίτερες νότες των μπαχαρικών και των μυρωδικών, με τις πικάντικες γεύσεις να κυριαρχούν, κάνουν αναμφισβήτητα τη κουζίνα του Μαρόκου μαγική.
Μάρκου Μπότσαρη 8 – Γλυφάδα, 210-8944850, www.mimaya.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.