Θεματα

Ξενοδοχεία της Αθήναs: δείπνα μόνο για σένα από διάσημους σεφ

Είναι ωραίο να βλέπεις την πόλη από ψηλά, φωτισμένη και πανέμορφη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 437
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Grand Resort Lagonissi
Grand Resort Lagonissi: Σπάνιες ετικέτες κρασιών, εκλεκτή γευστική πανδαισία.

Σέρβις πολλών αστέρων: Τα ξενοδοχεία της Αθήνας τα έχουν όλα και σε περιμένουν.

Είναι ωραίο να βλέπεις την πόλη από ψηλά, φωτισμένη και πανέμορφη. Να κάθεσαι αναπαυτικά δίπλα στην κοσμοπολίτικη δροσιά μιας πισίνας ή να αφήνεις το βλέμμα να πλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Κι ακόμη, να απολαμβάνεις πριγκιπική περιποίηση, περιβάλλον εξαιρετικής αισθητικής, δείπνα φτιαγμένα μόνο για σένα από διάσημους σεφ. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας τα έχουν όλα και σε περιμένουν για βραδιές του καλοκαιριού ονειρικές.


Grand Resort Lagonissi
Το βραβευμένο εστιατόριο Captain’s House (μέσα στο συγκρότημα υπάρχουν και τα εστιατόρια Κohylia με πολυνησιακή κουζίνα, Mediterraneo με μεσογειακή, Galazia Akti με κρητική, Ouzeri με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, Μeza με λιβανέζικη) βρίσκεται σ’ ένα χώρο δίπλα στη θάλασσα με κυρίαρχο το ναυτικό στοιχείο. Έχει λιτό σκηνικό με μοναδικά ντιζάιν έπιπλα και η gourmet του κουζίνα αγαπάει τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα και τα αρωματικά γλυκά. Σπάνιες ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο συμπληρώνουν την εκλεκτή γευστική πανδαισία. Ο σεφ Νικόλαos Παπανικόπουλος προτείνει ευφάνταστα πιάτα, ενώ ο πολυτελής χώρος στο 2ο όροφο του εστιατορίου είναι η τέλεια πρόταση για ένα ιδιωτικό γεύμα με θέα τη θάλασσα και συνοδεία ζωντανής μουσικής από πιάνο.
40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι Αττικής, 2291076000

 


Hilton
Από τον τελευταίο όροφο και το Galaxy Bar & Restaurant η Αθήνα φαίνεται πιο όμορφη και η ζωή πιο ωραία! Ο σεφ Δημήτρης Μελεμενής εμπλουτίζει το μενού με νέα πιάτα που συνδυάζουν τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς πινελιές. Οι προτάσεις πάνω σε ζεστές πέτρες από λάβα παραμένουν στο μενού, για ένα μικρό... ιδιωτικό BBQ. Και sushi πολύ καλό, και finger foods, και τέλεια κοκτέιλ με συνοδεία πάντα από εξαιρετικές μουσικές.
Βασ. Σοφίας 46, 2107281407


Radisson Blu Park
Με μοναδική θέα, περιβάλλον σύγχρονης eco αισθητικής, με αψεγάδιαστο σέρβις και με το εστιατόριο St’ Astra να κοιτάει Ακρόπολη, Λυκαβηττό και στην κυριολεξία τα… άστρα! Asian κουζίνα υψηλού επιπέδου και δίπλα η πισίνα ανοιχτή από το πρωί για βουτιές και ποτά.
Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 2108894500


New Hotel
Στην καρδιά της Αθήνας, μόλις δημιούργησε στον τελευταίο του όροφο, ένα εντυπωσιακό rooftop lounge, το NEW Art Lounge, με πανοραμική θέα, που συνδυάζει με εκλεκτές γεύσεις και μοναδική design αισθητική. Σαν να βρίσκονται μέσα σε μια πολυτελή σουίτα οι επισκέπτες του απολαμβάνουν τη φωταγωγημένη Αθήνα, αλλά και τη μοναδική Art Library με σπάνιες εκδόσεις, art books και περιοδικά από το αρχείο του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Δροσερές πινελιές και νέα, ελαφριά πιάτα σερβίρονται κάθε μέρα από τις 19.00 έως και τις 24.00. Ενώ από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 υπάρχει το concept του «Ουζομεζέ» με επιλογή ανάμεσα σε 12 δημοφιλείς μεζέδες. Το brunch της πόλης μεταφέρεται κι αυτό στο NEW Art Lounge με καλοκαιρινή διάθεση.
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 2103273000


Titania

n

Ψηλά, πολύ ψηλά, στον 11ο όροφο, το gourmet restaurant Olive Garden έχει στήσει έναν κήπο μαγικό, με το ελληνικό σύμβολο, τα δέντρα της ελιάς, να δίνουν το στίγμα. Η θέα κάτω στη φωτισμένη πόλη, στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, και το φεγγάρι να σε ταξιδεύει. Η ελληνική κουζίνα με τα φρέσκα υλικά και τη μοναδική παρουσίαση των πιάτων, το άψογο σέρβις, οι πολύ καλές τιμές εγγυώνται μοναδική γευστική εμπειρία και μια βραδιά που μένει αξέχαστη. Και parking για τους πελάτες δωρεάν.
Πανεπιστημίου 52 Αθήνα, 2103326000


AthenStyle

n

Αισθάνεσαι σαν να είσαι ήδη σε διακοπές στην ταράτσα αυτού του πολύ όμορφου youth hostel. Χαλαρός χώρος με θέα Ακρόπολη και ταξιδιωτική διάθεση! Ποτά, κοκτέιλ, πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση αλλά και από μακρινές χώρες. Εδώ μπορείς να ακούσεις ταξιδιώτες να διηγούνται ιστορίες από όλο τον κόσμο, αλλά και να αποκτήσεις φιλίες με όλο τον κόσμο.
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, Αθήνα, 2103225010   


Fresh Hotel

n

Στο κέντρο της Αθήνας και με το Air Lounge Bar & Restaurant στον 9ο όροφο για πανοραμική θέα της πόλης. Στο άνετο και εντυπωσιακό σκηνικό της ταράτσας, το bar είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για καφέ έως το βράδυ για κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια. Στο εστιατόριο που λειτουργεί στον ίδιο open-space/open-air χώρο, θα γευτείτε τα μεσογειακά πιάτα της νέας σεφ Νόης Ιωαννίδου από το ολοκαίνουργιο μενού με επιλεγμένα υλικά Ελλήνων παραγωγών. Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού υπάρχει η πισίνα για βουτιές και για μοναδικά ηλιοβασιλέματα με θέα τον Ιερό Βράχο.
Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους 2105248511


St.George Lycabettus

n

Το εστιατόριο La Suite Lounge βρίσκεται σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μπαλκόνια της πόλης με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. Λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι, με τον executive σεφ Βασίλη Μήλιο να παρουσιάζει το μενού «Made in Greece!», δηλαδή δημιουργική ελληνική κουζίνα με έμφαση σε αγνά ελληνικά υλικά & προϊόντα. Αλλά και ο γνωστός σε όλους μπάρμαν Τάκης δημιουργεί «Made in Greece!» κοκτέιλ με ελληνικά ποτά, όπως Mouzito (Mojito με ούζο), Τsipouro frost και Masticha Cosmo, για να τα απολαύσετε με finger bites σε προσιτές τιμές, ενώ ωραίες μουσικές θα σας ταξιδεύουν εκεί που τα φώτα της πόλης γίνονται ένα με τα αστέρια.


Semiramis
Στα βόρεια προάστια, υποδέχεται το καλοκαίρι στη μοναδικά designάτη πισίνα του, προσφέροντας πλούσιες επιλογές. Δροσιστικές βουτιές από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα μαζί με απολαυστικά snacks, σαλάτες και γεύματα, κοκτέιλ, χυμούς και καφέδες, είναι πάντα ένας αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός στην πόλη για μικρούς και μεγάλους.
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6284500


Athenaeum Intercontinental
Διαθέτει ένα από τα πιο γκουρμέ και βραβευμένα εστιατόρια της πόλης, το Premiere, με σεφ τον πολύ καλό Σωτήρη Ευαγγέλου. Η κουζίνα είναι μεσογειακή, τα κοκτέιλ υπέροχα και οι μουσικές ταξιδιάρικες. Τώρα το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην ταράτσα με τα λιόδεντρα και την πραγματικά συγκλονιστική 360° θέα σε όλη την Αθήνα και τα φωτισμένα της μνημεία. Την Παρασκευή 24/5 γιορτάζει την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού με γκουρμέ δείπνο 5 πιάτων και κρασί ευρώ 55 και με κοκτέιλ εμπνευσμένα από το φεγγάρι.
Λ. Συγγρού 89-93, 210 9206000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ