- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ας γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της Nutella με αμαρτωλές εικόνες για να σου τρέξουν τα σάλια
Μην μας ευχαριστείς
Από όλες τις ελαφρώς άχρηστες «παγκόσμιες γιορτές» που έχει εφεύρει το ίντερνετ για να δίνει δικαιολογίες στον κοσμάκη να τρώει υπερβολικά κάθε ημέρα («ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΙΤΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΦΑΩ ΦΑΚΕΣ;!»), η ημέρα της Nutella είναι από τις πιο βασανιστικές. Από το πρωί θα βομβαρδιστείς με εικόνες και βίντεο του σοκολατένιου παραδείσου να ρέει πάνω σε ψωμιά, μπανάνες, brownies και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου και θα νιώθεις πως σχεδόν μπορείς να τη γευθείς, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει τουλάχιστον να σηκωθείς και να πας στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ για να την αποκτήσεις. Και μετά μάλλον θα νιώθεις τύψεις.
Εμείς θα κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου και θα σου προσφέρουμε ένα overdose εικονικής Νutella μαζί με 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την πιο λαμπρή στιγμή της ιταλικής ιστορίας.
1. Ένα βάζο nutella πουλιέται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα
Ένα μωρό γεννιέται κάθε 8. Φαντάσου.
2. Για όλα ευθύνεται ο Ναπολέων
Το 1806, αυτό το άξιο παλικάρι απέκλεισε το εμπόριο και οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών έτσι ώστε να διευκολύνει την ζωούλα και την εκστρατεία του και έτσι το κόστος της σοκολάτας εκτοξεύτηκε. Τεράστιο πρόβλημα. Οι ζαχαροπλάστες τότε σκαρφίστηκαν να προσθέσουν φουντούκια στην συνταγή, έτσι ώστε μεγαλώσουν τις μερίδες χωρίς να χρεοκοπήσουν. Άξιοι!
3. H Αμερική άργησε να γνωρίσει την ευτυχία
Η nutella πρωτοεμφανίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 1964 όμως έγινε διαθέσιμη στις ΗΠΑ μόλις το 1983.
4. Δεν λεγόταν από την αρχή Nutella
Το πρώτο της όνομα ήταν pasta gianduja. Μετονομάστηκε σε Nutella από τον Michele Ferrero, συνδυάζοντας τις λέξεις "nut" (καρπός) και το λατινικό "ella" που σημαίνει "γλυκός".
5. Υπάρχει και η "nugtella" για πολύ χαλαρές καταστάσεις
Ναι, μπορείς να αγοράσεις nutella με χόρτο στην California γιατί ο κόσμος είναι ένα ωραίο μέρος.
6. Η Νutella χρησιμοποιεί 25% από τα αποθέματα φουντουκιών παγκοσμίως.
Τουλάχιστον υπάρχει και κάτι θρεπτικό στην ύπαρξή της!
7. Ο αριθμός φωτογραφιών με το hashtag #nutella στο Instagram ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια.
Ούτε η Kylie Jenner έτσι.
8. Ο εφευρέτης της έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ιταλία
Όταν ο Michele Ferrero (ναι, ο ίδιος άνθρωπος που δημιούργησε τα Ferrero Rocher) πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2015, η περιουσία του ξεπερνούσε τα 26 εκατομμύρια σε λίρες. Του αξίζουν τόσα κι άλλα τόσα
9. Καλύτερα να μην την κρατάς σε ψυγείο
Εξαιτίας των λαδιών που περιέχει, αν παγώσει θα γίνει σκληρή και δεν θα μπορείς να την αλείψεις πάνω σε τίποτα. Γι'αυτό καλύτερα να την φας κατευθείαν με το που την πάρεις. Με το κουταλάκι.
10. Ένα ζευγάρι προσπάθησε να ονομάσει την κόρη τους Nutella
Όμως η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο και τελικά δεν τους επιτράπηκε κάτι τέτοιο, γιατί ο δικαστής πίστευε πως το όνομα ήταν ακατάλληλο και θα προκαλούσε bullying στο κοριτσάκι. Τελικά το ονόμασαν Ella. Φανταστείτε η Ella να έβγαινε αλλεργική στα φουντούκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.