- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η αναγνώστρια της Taste Voice, κυρία Λυδία Θεοδωρίδου, μας λέει: «Είναι μια πολύ εύκολη και γευστική μαγιονέζα και τη συνταγή μου την έμαθε πριν από χρόνια μια Αιγυπτιώτισα. Από τότε που την πρωτοέφτιαξα, κάνω μόνο αυτή και δεν έχει αποτύχει ποτέ. Εύχομαι να σας αρέσει».
Τι θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ ή νισεστέ
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μουστάρδα
πιπέρι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Πως την φτιάχνουμε:
Σ’ ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το κορν φλάουρ ή το νισεστέ. Όταν δέσει το βγάζουμε από τη φωτιά και με το μπρίκι το βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ (ή στο μούλτι, ή στο πίμερ). Αν τη θέλετε πιο πικάντικη ή πιο ξινή μπορείτε να αυξήσετε το αλάτι, τη μουστάρδα, ή το λεμόνι.
Στείλτε κι εσείς τη συνταγή σας, οπωσδήποτε με φωτό, στο e-mail n.georgele@athensvoice.gr για να τη μοιραστείτε με όλους μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.