Τόσες ώρες στη σεζ-λονγκ, με κάτι πρέπει κι εσύ να απασχοληθείς. Όπως το να μασουλάς αργά κάτι παγωμένο και ελαφρώς αλκοολούχο.
Γρανίτα καρπούζι με βότκα
Σε ένα μπολ ανακατεύεις σπόρους βανίλιας, μισό φλιτζάνι βότκα (ή κατά βούληση) και 1/4 φλιτζανιού λικέρ με γεύση βατόμουρο. Προσθέτεις ένα μικρό καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια) κομμένο σε κύβους και ανακατεύεις. Το αφήνεις για μισή ώρα και μετά τοποθετείς τους κύβους καρπουζιού, σε μία μόνο στρώση, σε ένα ταψί. Το βάζεις στην κατάψυξη για τέσσερις περίπου ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρεις με οδοντογλυφίδες.
Του τεμπέλη: Ανοίγεις μία τρύπα σε ένα καρπούζι, αδειάζεις μισό μπουκάλι βότκα και το πετάς στο ψυγείο. Δεν παγώνει – αλλά ποιος νοιάζεται;
Μαργαρίτα γρανίτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις ένα φλιτζάνι χυμό λάιμ, μισό φλιτζάνι νερό, δύο κουταλιές στυμμένο χυμό λεμονιού και άλλες δύο πορτοκαλιού και τα σιγοβράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού κρυώσει, προσθέτεις 2 κουταλιές τεκίλα και 2 κουταλιές Grand Marnier και ανακατεύεις. Μοιράζεις σε θήκη για γρανίτες, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο, βάζεις κι ένα ξυλάκι στη μέση και αφήνεις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – ιδανικά όλο το βράδυ.
Του τεμπέλη: Βάζεις βότκα, τεκίλα ή τζιν σε ένα κουτί χυμό βύσσινο, λεμόνι ή πορτοκάλι, ανακινείς καλά και το αδειάζεις στις παγοθήκες. (Αλλά χρειαζόταν να σας το πούμε αυτό;)
Προσοχή: το αλκοόλ δεν παγώνει, ή τουλάχιστον δεν παγώνει εύκολα, γι’ αυτό το βάζουμε με μέτρο – για την ακρίβεια με το σταγονόμετρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.