- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Μυρσίνη Λαμπράκη δηλώνει: Αργεντινή-Κρήτη …ένα αντικριστό δρόμος!
Και ανάβει φωτιές στα pop-up grill events του Pausa
Είναι και εξαιρετική και πληθωρική! Ο λόγος για τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που άμα βάλει κάτι στο στόχαστρο (της κουζίνας της) δεν το αφήνει μέχρι να μάθει όλα του τα μυστικά. Έτσι έκανε και με το κρέας. Το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει δόξες ενώ τούτη μάλιστα τη σεζόν έχει την τιμητική του με τα περισσότερα εστιατόρια ή να… ψηφίζουν κρέας δαγκωτό ή να του αφιερώνουν πολύ μεγάλο κομμάτι του καταλόγου.
Η Μυρσίνη λοιπόν συνεργάζεται με το γνωστό εστιατόριο Pausa, δημιουργούν μαζί το 1ο Pop-up Grill event, και τις 4 Κυριακές του Νοεμβρίου ανάβουν φωτιές σε αμερικάνικα smoker, κρητικές αντικριστιέρες και περιστρεφόμενες σούβλες.
Και τι δεν ετοιμάζει η πληθωρική μαγείρισσα… Από μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντική bloody mary sauce, καπνιστό χοιρινό με αρωματικό ελαιόλαδο από κόλιανδρο και θρούμπι, μοσχαράκι γάλακτος με γιαπωνέζικη σάλτσα ponzu, μέχρι παραδοσιακή καλαματιανή γουρουνοπούλα και ιταλική, γεμιστή πορκέτα ψημένη στη σούβλα. Κι ακόμη, ψήνει προβατίνα στα κάρβουνα με μυστική μαρινάδα, spareribs από Black Angus slow cook, κεμπάπ από την Ούρφα, ωμοπλάτη μαύρου χοίρου σε άλμη από παλαιωμένο vinsanto Σαντορίνης, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με καφέ espresso και άλλες πολλές νοστιμιές. Όσοι πιστοί και της τσίκνας αλλά και της Κρητικιάς σεφ σπεύσατε για ένα μοναδικό show με φωτιές, καπνό, κρέας και επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και καπνιστά ουίσκι.
*Τα κρέατα, από τις καλύτερες ράτσες ελληνικών και ξένων μοσχαριών, προβάτων και χοιρινών είναι από το φημισμένο κρεοτεχνείο Γεωργιάδης.
Pausa: Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3 Μαρούσι, κρατήσεις: 2106180533
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.