- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η τρατορία του Βεζενέ ξεκίνησε από το Μεγανήσι της Λευκάδας, ένα χαριτωμένο ιταλιάνικο εστιατόριο με τόοοοοσο μεγάλο σουξέ που ακούστηκε μέχρι εδώ. Και έσπρωξε τον ιδιοκτήτη του να δημιουργήσει ακόμη ένα στο κέντρο της Αθήνας. Πίσω από το Χίλτον, με θέα στο Λυκαβηττό, με το μικρό παρκάκι της Βρασίδα μπροστά του αλλά και με ένα κατάδικό του …undercover κήπο- το γυάλινο ντεκ της βεράντας όπου πατούν τραπέζια και καρέκλες είναι η σκεπή του εσωτερικού, μυστικού του κήπου. Ο χώρος έχει «απλή» διακόσμηση, θυμίζει έντονα Νέα Υόρκη ή και Βόρεια Ιταλία, έχει τραπέζια μέσα – έξω, έχει όμορφες «αρχιτεκτονιές» – όπως εμφανείς σανίδες ξύλου, πολύ σίδερο, έχει επίσης και ειδικά μελετημένο φωτισμό.
Έχει ακόμη ξύλινη μπάρα που σε προκαλεί να κάτσεις ώρες για τσιμπολόι και κουβέντα και όχι μόνο μέχρι να βρεις τραπέζι. Εμφανείς στο χώρο είναι ο ξυλόφουρνος και μια μεγάλη μηχανή κοπής αλλαντικών- η «Rolls Royce» στο είδος, όπως λένε οι ειδήμονες . Η κουζίνα του είναι ιταλική – μεσογειακή και δίνει έμφαση τόσο στο κρέας όσο και στα θαλασσινά. Εδώ, να πούμε πως ο ιδιοκτήτης Άρης Βεζενές, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, σπουδαγμένος οικονομικά στο Σικάγο, έχει πάθος με τη γεύση και τις πρώτες ύλες, γρήγορα λοιπόν παράτησε την προοπτική «κοστούμι - 9ώρο σε γραφείο» και στράφηκε στα της εστίασης (είναι μέλος του Slow Food και της παγκόσμιας κριτικής επιτροπής των βραβείων World’s Top 50 Restaurants).
Η τρατορία ποντάρει πολύ στην ποιότητα των πρώτων υλών. Φέρνουν κωλοχτύπες από Ιόνιο και κάνουν τρομερή κωλοχτυπομακαρονάδα με σχοινόπρασο και λάδι λευκής τρούφας, φτιάχνουν γιουβέτσι με 24 ωρών (!) σιγομαγειρεμένη ουρά και μάγουλα νεροβούβαλου Κερκίνης, χυλωμένα ριζότα που αρωματίζονται με αχινούς, ταλιάτα με ισπανικό βοδινό «kobe style» και πολλά πολλά ακόμη. Ανοίγουν κάθε μέρα εκτός Κυριακής από νωρίς το απόγευμα (στις 7) και προσφέρουν καλό κρασί και σε ποτήρι ( κρασιά ελληνικά και ξένα σε καλές τιμές) που συνοδεύουν με μπουκίτσες – μικρά πιάτα των 2-3-5 ευρώ, κλείνουν δε πολύ αργά- και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα θα σε σερβίρουν.
Στα μεγάλα ατού της τρατορίας, εκτός από τα παραπάνω, είναι η ωραία θετική της ενέργεια, (είσαι πελάτης αλλά νιώθεις καλεσμένος, ενώ το service είναι αθόρυβα πάντα δίπλα σου), καθώς και η ευελιξία να παρουσιάζουν πάντα κάτι καινούριο, αν ας πούμε παραλάβουν μια καινούργια καλή παρμεζάνα θα βγουν έξω με τα… μαχαίρια και θα προσφέρουν κομματάκια για να δοκιμάσουν όλα τα τραπέζια. Τιμές ανάλογα με τη διάθεση, την όρεξη και το…πορτοφόλι, πάντως για τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν μπορείς άνετα και να τις πεις value for money.
Trattoria Vezene: Βρασίδα 11 (πίσω από το Χίλτον), 210 7232.002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.