

Ταβέρνα αγαπημένη πολλών Αθηναίων ψαροφαγάδων εδώ και πολλά πολλά χρόνια, με φανατικούς. Kατά καιρούς όλοι βρίσκουν κάτι και «κολλάνε». Παλιότερα ήταν τα φοβερά του σκορδοπιτάκια με τις γαριδούλες, μετά ήταν η σαρδελίτσα στα κάρβουνα με κρεμμυδάκι, μπούκοβο, λαδολέμονο, ακολούθησαν οι τρομερές μακαρονάδες με τα ψαρικά και τα όστρακα. Υπάρχουν πάντα και τα στάνταρ. Η αχινοσαλάτα. Αχτύπητη, μοναδική, φρέσκια.
Εγγυημένη γεύση, όσοι ξέρουν παίρνουν από πριν τηλέφωνο να…κάνουν κράτηση, γίνεται πάντα ανάρπαστη. Το άλλο στάνταρ είναι η ταραμοσαλάτα- μέσα στις καλύτερες του λεκανοπεδίου. Και από κει και πέρα τα ψάρια. Μεγάλα, της σχάρας, με άφθαστο ψήσιμο, σε μεγάλη ποικιλία, όπως οι υπέροχες στείρες που ο Γιώργος τις φέρνει από τη Λακωνία, μαζί με την υπόλοιπη ψαριά. Αλλά και μπαρμπουνάκια, ένα ένα διαλεγμένα και με τηγάνισμα που του βάζεις δέκα με τόνο. Συνδυάζονται με σαλάτες: φρέσκιες και ωμές, με όλα τα ζαρζαβατικά, ή βραστές σε τριλογία: μπρόκολο, κολοκυθάκια, χόρτα. Η ψαροταβέρνα διαθέτει και υπέροχη αυλή με πέργκολα. Μέσα, το σκηνικό απλό, καθαρό (πολύ μεγάλο ατού του Θαλασσινού, όλα εκεί μέσα αστράφτουν σαν στο σπίτι σου) με άρωμα νησιού και θάλασσας, με χειροποίητα πλακάκια και πιάτα κεραμικά στους τοίχους, μια παλιά πιατοθήκη στον άλλον. Ακόμη, έχει πολύ γνωστούς επώνυμους θαμώνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μέχρι και τον Κουστουρίτσα εκεί τον τραπεζώσανε. Και είναι ένα στέκι από αυτά που αγαπάς, για όλα τα παραπάνω, για το φοβερό ζευγάρι ιδιοκτητών Γιώργου – Ντίνας, αλλά και που εκτιμάς για την τόση προσήλωση στη ποιότητα, για την παντελή έλλειψη «δήθεν». Δεν είναι τυχαίο που ομοφώνως συμφωνούν για την ποιότητα ψαριού που διαθέτει και οι ίδιοι οι ανταγωνιστές.
Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, στο λάδι από την Καλαμάτα, τα ψάρια από τη Λακωνία, στα αλίπαστα (παστουρμάς ψαριών, φοβερός μεζές) που έρχονται με…κούριερ από Κομοτηνή, και τέλος στα γλυκά. Πολλά, υπέροχα, με πολίτικη «βάση» (όπως και όλη η κουζίνα του Θαλασσινού), δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κιουνεφέ αλλά και το άλλο το καταπληκτικό: σύκα και δαμάσκηνα μαγειρευτά και με ροζ πιπέρια. Μεγαλείο.
Θαλασσινός: Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404.518 Κλειστά Κυριακή βράδυ και Δευτέρα, Σ/Κ και μεσημέρ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνδυάζει γκουρμέ γεύματα με εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια
Το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε με επιτυχία, οπότε ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Δεν είναι άλλη μια κόντρα με το κλισέ δίλημμα «σουβλάκι ή καλαμάκι»;
Τρία κορίτσια στήνουν μια νέα καριέρα αφοσιωμένη αποκλειστικά στα αυθεντικά cannoli
Από την καρδιά της Θεσσαλονίκης και το εμβληματικό «Όλυμπος- Νάουσα» στην καρδιά εκείνων που αγαπούν το φαγητό με σκέψη, γεύση πλούσια και μνήμη
Ρομαντική απόδραση στην καρδιά της Αθήνας
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα.
«Προσέλκυσε κύματα απαιτητικών θαμώνων σε λιγότερο από ένα χρόνο»
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Artisan Bakery στο ισόγειο, American Bar Restaurant στον πρώτο όροφο
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Το φαγητό είναι τα νέα αθλητικά, όλοι μιλούν γι’ αυτό
Την μια παραέχει, την άλλη λείπει… Τελικά ποιο είναι το σωστό αλάτι στο μαγείρεμα;
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.