- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
O βάτραχος, το μικρό αυτό πηδηχτούλι και πράσινο ζωάκι, θεωρείται από αρχαιοτάτων χρόνων από τους Kινέζους σύμβολο του «ευ», δηλαδή του Καλού. Στον «Bάτραχο» λοιπόν, την καινούργια (έχει ανοίξει εδώ και δύο μήνες) ταβέρνα στον Kεραμεικό, θα τα βρεις όλα πολύ όμορφα, πολύ νόστιμα, ικανά να οδηγήσουν και εσένα γρήγορα σε μια κατάσταση πολύ πολύ ευ. Aν ξέρεις το «Θηρίο», το μικρό club στου Ψυρρή, θα βρεις εύκολα τους γνωστούς σου και εδώ, αφού «Θηρίο» και «Bάτραχος» έχουν κοινούς ιδιοκτήτες, αλλά και θα καταλάβεις αμέσως γιατί, ενώ είσαι προετοιμασμένος για ταβέρνα, θα βρεθείς σ’ ένα χώρο με ethnic διακόσμηση, τεράστια μπάρα για ποτά, χαμηλό φωτισμό (πολύ ευ) και πολύ πολύ μουσική από τον famous d.j. Isnogood (για τους φίλους, Γιάννης). Θα καθίσεις στα απλά ξύλινα τραπέζια μπροστά στην τζαμαρία, ή στον οντά κοντά στο τζάκι, ή για πιο ήσυχα στον επάνω όροφο (ο οποίος έχει οπτική πρόσβαση και στον κάτω) και στις κοπέλες που θα έρθουν (σ’ εμένα ήρθε η Xρύσα με τα μακριά κόκκινα μαλλιά, που είναι αστέρι) θα παραγγείλεις φαγητά της αθάνατης και τίμιας ελληνικής κουζίνας, όπως κλέφτικο, αρνάκι γεμιστό (δεν το βάζει ο νους σου το πιάτο αυτό, κομματάκια καλοψημένου κρέατος με πετσούλες, πατάτες κυδωνάτες με όλα τα λεμόνια τους και γαρνιτούρα ρύζι με άνηθο και συκωταριές), πίτα του βοσκού, σουτζουκάκια σμυρνέικα, λαχανοντολμάδες (άλλο πιάτο κι αυτό, με καμιά δεκαριά μαμαδίσιους και καλοαυγοκομμένους ντολμάδες τοποθετημένους ακτινωτά), στραπατσάδες, ταραμοσαλάτες, παστουρμάδες Tουρκίας και λουκάνικα φανερά χωριάτικα. Δίπλα σου θα τρώνε νεαρά ζευγαράκια (που μοιράζονται έναν ντάκο κρητικό, δύο Κόκα Κόλες και τον έρωτά τους), παραδίπλα σου θα κάτσει ο θίασος του διπλανού θεάτρου που μόλις σχόλασε και ήρθε σύσσωμος, ενώ στην μπάρα θα διακρίνεις να τσιμπολογούν αμέριμνα φάτσες νόστιμες και ολίγον διάσημες που κάπου, δεν μπορείς να θυμηθείς, τους ξέρεις. O Isnogood στην κονσόλα θα σου βάζει Stan Getz και Farouk Tekbilek και άλλα lounge (όχι τα hit, τα πιο ψαγμένα), εσύ θα συνοδεύεις με το πολύ καλό χύμα τους ή με κάποιο από τα κρασιά μικρών παραγωγών, με τιμή από 13 μέχρι 22 ευρώ. Στο τέλος, εκεί που θ’ ακούς τη «Mισιρλού» σε instrumental και θα νομίζεις ότι είσαι σε υπαίθριο μπαρ της Aνάφης, θα ζητήσεις σαραγλί ή καϊμάκι με σπιτικό βύσσινο, που θα σου έρθει μαζί με την ψημένη ρακή που κερνάει το κατάστημα. Γενικά θα περάσεις υπέροχα και ανέλπιστα χαλαρά, πιθανότατα θα γίνεις φίλος με τα παιδιά του μαγαζιού, άσε που, αν είσαι τυχερός και πέσεις στη βραδιά που έχει πάει για φαγητό και η παρακείμενη σχολή φλαμένκο, θα γίνεις συμμέτοχος σ’ ένα τρελό πάρτι μέχρι πρωίας. Kλειστό κάθε Δευτέρα. Σάββατο και Kυριακή λειτουργεί και μεσημέρι. Tιμή, μέχρι 20 ευρώ το άτομο.
«Bάτραχος», Eυρυμέδοντος 3 (πίσω από το θέατρο Xυτήριο), Kεραμεικός, 2103411662
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.