Θεματα

Παρλιάρος πρώτος στο Travel and Leisure

Tο ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου ανακηρύσσεται το πιο όμορφα σχεδιασμένο στον κόσμο

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35150-76881.jpg

Το πρωτοποριακό, φουτουριστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστό κατάστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο τέλος του 2011 και το μόνο που δεν θυμίζει είναι  ζαχαροπλαστείο. Οι βιτρίνες από παλαιωμένο μπρούντζο, τα ράφια των ψυγείων που μοιάζουν με προθήκες κοσμηματοπωλείου, οι τεράστιες γυάλες με τα πολύχρωμα σύνεργα ζαχαροπλαστικής, αλλά και λεπτομέρειες όπως το εμφανές τσιμέντο ή οι θεατρικοί προβολείς κάνουν αυτό το ζαχαροπλαστείο να μοιάζει με  μαγική γωνιά του εργοστασίου του Γουίλι Γουόνκα.

Αυτή, λοιπόν, η ξεχωριστή, «προσωπική» σφραγίδα στο σχεδιασμό του ζαχαροπλαστείου του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά είναι δημιούργημα της ομάδας του Στέλιου Κόη «Kois Associates Architects». Ο νέος, ταλαντούχος αρχιτέκτονας κέρδισε με αυτή τη δουλειά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «σχεδιασμός καταστήματος» στο φετινό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «T+ L design awards» στη Νέα Υόρκη.

n

Τα διεθνούς βεληνεκούς βραβεία περιλαμβάνουν 10 διαφορετικές κατηγορίες για τις οποίες αποφασίζουν τα πιο μεγάλα ονόματα από το χώρο του design (Deborah Berke, Rebecca Minkoff, Fine Collins κ.ά.) ενώ κατά καιρούς τα έχουν κερδίσει ονόματα όπως οι Herzog and De Meuron, οι SANAA κ.ά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό κατάστημα λαμβάνει την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα με ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Zaha Hadid.

Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης που εδώ και κάποια χρόνια μας μαθαίνει βήμα-βήμα τη ζαχαροπλαστική της σύγχρονης εποχής. Επίσης είναι κι αγαπημένος φίλος της Athens Voice. Δείτε μερικά από όσα έχει κάνει για εμάς:

Αν η Α.V. ήταν πιάτο: Στέλιος Παρλιάρος

Εξώφυλλο «Σοκολατένια καρδιά Athens Voice»

Το Σαββατοκύριακο του Στέλιου Παρλιάρου

n

n

 n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ