- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παρλιάρος πρώτος στο Travel and Leisure
Tο ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου ανακηρύσσεται το πιο όμορφα σχεδιασμένο στον κόσμο
Το πρωτοποριακό, φουτουριστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστό κατάστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο τέλος του 2011 και το μόνο που δεν θυμίζει είναι ζαχαροπλαστείο. Οι βιτρίνες από παλαιωμένο μπρούντζο, τα ράφια των ψυγείων που μοιάζουν με προθήκες κοσμηματοπωλείου, οι τεράστιες γυάλες με τα πολύχρωμα σύνεργα ζαχαροπλαστικής, αλλά και λεπτομέρειες όπως το εμφανές τσιμέντο ή οι θεατρικοί προβολείς κάνουν αυτό το ζαχαροπλαστείο να μοιάζει με μαγική γωνιά του εργοστασίου του Γουίλι Γουόνκα.
Αυτή, λοιπόν, η ξεχωριστή, «προσωπική» σφραγίδα στο σχεδιασμό του ζαχαροπλαστείου του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά είναι δημιούργημα της ομάδας του Στέλιου Κόη «Kois Associates Architects». Ο νέος, ταλαντούχος αρχιτέκτονας κέρδισε με αυτή τη δουλειά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «σχεδιασμός καταστήματος» στο φετινό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «T+ L design awards» στη Νέα Υόρκη.
Τα διεθνούς βεληνεκούς βραβεία περιλαμβάνουν 10 διαφορετικές κατηγορίες για τις οποίες αποφασίζουν τα πιο μεγάλα ονόματα από το χώρο του design (Deborah Berke, Rebecca Minkoff, Fine Collins κ.ά.) ενώ κατά καιρούς τα έχουν κερδίσει ονόματα όπως οι Herzog and De Meuron, οι SANAA κ.ά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό κατάστημα λαμβάνει την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα με ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Zaha Hadid.
Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης που εδώ και κάποια χρόνια μας μαθαίνει βήμα-βήμα τη ζαχαροπλαστική της σύγχρονης εποχής. Επίσης είναι κι αγαπημένος φίλος της Athens Voice. Δείτε μερικά από όσα έχει κάνει για εμάς:
Αν η Α.V. ήταν πιάτο: Στέλιος Παρλιάρος
Εξώφυλλο «Σοκολατένια καρδιά Athens Voice»
Το Σαββατοκύριακο του Στέλιου Παρλιάρου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.