Το πρώτο Street Food Festival έρχεται και στη Θεσσαλονίκη, στις 29 και 30 Απριλίου, στον χώρο του Νέου Δημαρχείου της πόλης. Η ομάδα SoulFood Thessaloniki δούλεψε την ιδέα και την πραγματοποιεί, με τα μέλη της να έχουν επισκεφτεί αλλά και εργαστεί στον χώρο του φαγητού, καθώς και σε παρόμοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό (Βερολίνο, Λονδίνο, Ολλανδία). Μια γιορτή για τη Θεσσαλονίκη που ούτως ή άλλως έχει το φαγητό, τις γεύσεις, τις μυρωδιές αλλά και την πολυπολιτισμικότητα έμφυτες από τη γέννησή της…
Δύο ημέρες με φαγητό δρόμου, και όχι μόνο, άπειρη μουσική, workshops για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και ένα σαββατοκύριακο φεστιβαλικής χαλαρότητας και ξενοιασιάς, κάτι που προδιαθέτει και ο ευρύτερος χώρος της εκδήλωσης (πάρκα, παραλία…).
40 και πλέον συμμετέχοντες, κουζίνες και συνταγές του κόσμου, γλυκά, κοκτελερίες, Έλληνες παραγωγοί, ετικέτες κρασιών, μαγαζιά από το 3 κύμα καφέ (δικές τους ποικιλίες), περίπτερα merchandise, παιχνίδια για όλους, κοινωνικές δράσεις και ακόμα πολλές προσθήκες, σε καλούν να περάσεις ένα διήμερο, που με αφετηρία τη φετινή χρονιά οι οργανωτές έχουν σαν όραμά τους να ορίσουν τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
Από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Αφρική, το Τόκιο, το Βερολίνο και πίσω, αυτό είναι το πρώτο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης.
29 και 30 Απριλίου, 10.00 - 22.00, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
Φόρμα Συμμετοχής για επαγγελματίες, εδώ.
FB Event, εδώ.
Instagram, εδώ.
YouTube Channel, εδώ.
Poster Design: George Valmas
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.