- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γιατί αυτή την εβδομάδα οι Αθηναίοι τρώνε σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε μέρα;
Όλα όσα θες να ξέρεις για το 2ο Dine Athens Restaurant Week
Το όνειρό μας είναι να τρώμε κάθε μέρα και σε διαφορετικό εστιατόριο. Να δοκιμάζουμε καινούργια πιάτα, νέες τεχνικές, να εξερευνούμε όλα τα μονοπάτια της γεύσης. Να χαζεύουμε τα τραπέζια, τους ανθρώπους, τον φωτισμό. Να σχολιάζουμε το φαγητό μας σαν να ήταν ταινία και τους μάγειρες σαν να ήταν σκηνοθέτες. «Μου άρεσε πολύ/ αχ, τι μου θύμισε τώρα! / το προηγούμενο πιάτο του ήταν καλύτερο». Να νιώθουμε σαν να έχουμε πάει διακοπές στο εξωτερικό. Ανέμελοι, χωρίς καμία ευθύνη, απαλλαγμένοι από κάθε άγχος, γεμάτοι από την έξαψη να γνωρίσουμε καθετί καινούργιο.
Το 2ο Dine Athens Restaurant Week δεν είναι απλά ένα γαστρονομικό γεγονός, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τη γεύση της πόλη σου. Καινούργια εστιατόρια ανοίγουν συνεχώς, τα παλιά εξελίσσονται, η Αθήνα –γαστρονομικά- ζει την καλύτερη στιγμή της. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα παρακολουθήσεις όλα. Αλλά αυτή την εβδομάδα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα περισσότερα. Ακόμα καλύτερα, έχεις την ευκαιρία να δειπνήσεις σε εστιατόρια, που αλλιώς δεν θα μπορούσες. Για παράδειγμα μπορείς να δοκιμάσεις τη βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin κουζίνα της Σπονδής με μόλις €60. Αυτό είναι κάτι τόσο αδιανόητο, όσο το να αγοράζεις Ferrari με €5.000!
Δεν είναι όμως μόνο τα φινετσάτα εστιατόρια που αξίζουν την προσοχή σου. Στη δράση αυτή, που διοργανώνει το Diners Club και η Alpha Bank, συμμετέχουν 120 εστιατόρια της Αθήνας. Όλα έχουν ετοιμάσει για αυτές τις μέρες (το 2o Dine Athens Restaurant Week «τρέχει» από 1 έως και 12 Φεβρουαρίου) ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές. Έτσι, μπορείς να δειπνήσεις ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια διαλέγοντας κάποιο από τα μενού με €15, €30 ή €60, ενώ αν είσαι κάτοχος κάρτας Diners Club, έχεις επιπλέον έκπτωση 10%.
Πέρυσι στο 1ο Restaurant Week περισσότεροι από 5.500 Αθηναίοι δοκίμασαν τις δημιουργίες των σεφ σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια. Φέτος η λίστα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένη, ανεβάζοντας όχι μόνο τον αριθμό των εστιατορίων, αλλά και το επίπεδο της κουζίνας. Ανάμεσα στα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν, τρία είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin (η Σπονδή, το Βαρούλκο και η Hytra), ενώ δεκάδες ακόμα συγκαταλέγονται στην κατηγορία του «εξαιρετικού». Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλα τα εστιατόρια αναλυτικά, αλλά και να κάνετε την κράτησή σας εδώ.
Ας σταθούμε όμως σε μερικά ονόματα και γεύσεις που τράβηξαν την προσοχή μας. Όπως το CTC του εξαιρετικού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο οποίος συμμετέχει με ένα μενού 8 πιάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε τον τραχανά με καπνιστά μύδια και αφρό θάλασσας, το αυγό ορτυκιού με ζωμό από καπνιστό…άχυρο και το ψάρι ημέρας με εικονικό ριζότο από μαϊντανόριζα και σάλτσα κέρδου). Ή το παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε, αφράτη μπεσαμέλ (συνοδεύεται με Cabernet Sauvignon ’13 του κτήματος Χατζηγεωργίου), ένα πιάτο από τα συνολικά 6 στο μενού του καταπληκτικού Γκίκα Ξενάκη στο Aleria. Μα και το καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας από το μενού των 6 πιάτων του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο Seaside, το Μυλοκόπι με «φασολάδα» edamame και αρωματικό ελαιόλαδο του Χριστόφορου Πέσκια στο Balthazar, το Carpaccio από μπούτι βοδινό με gorgonzola dolce και βινεγκρέτ τρούφας στην Cookoovaya. Η λίστα είναι ατελείωτη, η όρεξη επίσης, οπότε ντύσου, στολίσου και διάλεξε το τραπέζι που θες να σε περιμένει απόψε.
*Φέτος το 2ο Athens Restaurant Week κλείνει με μια γευστική έκπληξη. Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Γάλλος σεφ, Pascal Barbot, αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής και δημιουργεί ένα ειδικό μενού έξι gourmet πιάτων. Οι πραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να φύγουν παίρνοντας μαζί τους το μενού της βραδιάς, υπογεγραμμένο από τον ίδιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.