- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυγά σαν τα μάτια σου
Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας;
Ποιος από εμάς τους Έλληνες δεν θυμάται την παρηγορητική γεύση του αγαπημένου πιάτου της παιδικής μας ηλικίας; Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; Και πώς να αποδεσμευτείς από τη γλύκα της ανάμνησης των στιγμών εκείνων που βύθιζες με το πιρούνι ως υποβρύχιο την πατάτα στον προκλητικά ολοστρόγγυλο κρόκο του αυγού και μετά όταν απολάμβανες την μπουκιά ως την απόλυτη απόλαυση;
Παρ’ όλα τα όμορφα αυτά βιώματα, πολύ σπάνια βρίσκεις να σερβίρουν στις μέρες μας πατάτες τηγανιτές με αυγά σε εστιατόρια και σε ταβέρνες. Θέμα banal, λες και είναι εύκολο να βρεις γευστικές πατάτες, να είναι καλοτηγανισμένες και τα αυγά να είναι φρέσκα και νόστιμα.
Ένας από τους λόγους που συχνάζω στο Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια είναι οι «Πατάτες με τα τηγανητά αυγά». Cult πιάτο, σουρεαλιστικά σερβιρισμένο από τον κύριο Απόστολο. Και να που μόλις εχθές – πολύ καθυστερημένα πρέπει να πω, αφού τα ταξίδια μου στην Ελλάδα μ’ έκαναν κι έχασα πολλά από την Αθήνα – ανακάλυψα το Basegrill και εκεί βρήκα τα «αυγά σαν τα μάτια σου».
Η δημιουργική εκδοχή του λατρευτού παιδικού μας εδέσματος παρουσιάζεται σε μια φωλιά από τηγανιτά πατατάκια με αυγά όσα τα μέλη της συντροφιάς. Κατόπιν ο σερβιτόρος, σπάει τα αυγά και τα διασκορπίζει στη φωλιά η οποία διαμοιράζεται κατόπιν ως τάρτα που κόβεται σε ακτινωτά κομμάτια. Όμορφες στιγμές, γεύσεις που ανακαλούν μνήμες της νιότης, οικογενειακές αναμνήσεις, σκέψεις ανθρώπων που έχουν φύγει από κοντά μας. Nα’ ναι καλά οι Λιάκοι που μας δίνουν τέτοιες χαρές!
*Για το Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν διαβάστε εδώ.
**Για το Base Grill διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.