Θεματα

Αυγά σαν τα μάτια σου

Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; 

119965-275894.jpg
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340230-707545.jpg

Ποιος από εμάς τους Έλληνες δεν θυμάται την παρηγορητική γεύση του αγαπημένου πιάτου της παιδικής μας ηλικίας; Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; Και πώς να αποδεσμευτείς από τη γλύκα της ανάμνησης των στιγμών εκείνων που βύθιζες με το πιρούνι ως υποβρύχιο την πατάτα στον προκλητικά ολοστρόγγυλο κρόκο του αυγού και μετά όταν απολάμβανες την μπουκιά ως την απόλυτη απόλαυση;

Παρ’ όλα τα όμορφα αυτά βιώματα, πολύ σπάνια βρίσκεις να σερβίρουν στις μέρες μας πατάτες τηγανιτές με αυγά σε εστιατόρια και σε ταβέρνες. Θέμα banal, λες και είναι εύκολο να βρεις γευστικές πατάτες, να είναι καλοτηγανισμένες και τα αυγά να είναι φρέσκα και νόστιμα.

Ένας από τους λόγους που συχνάζω στο Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια είναι οι «Πατάτες με τα τηγανητά αυγά». Cult πιάτο, σουρεαλιστικά σερβιρισμένο από τον κύριο Απόστολο. Και να που μόλις εχθές – πολύ καθυστερημένα πρέπει να πω, αφού τα ταξίδια μου στην Ελλάδα μ’ έκαναν κι έχασα πολλά από την Αθήνα – ανακάλυψα το Basegrill και εκεί βρήκα τα «αυγά σαν τα μάτια σου».

Η δημιουργική εκδοχή του  λατρευτού παιδικού μας εδέσματος παρουσιάζεται σε μια φωλιά από τηγανιτά πατατάκια με αυγά όσα τα μέλη της συντροφιάς.

Η δημιουργική εκδοχή του  λατρευτού παιδικού μας εδέσματος παρουσιάζεται σε μια φωλιά από τηγανιτά πατατάκια με αυγά όσα τα μέλη της συντροφιάς. Κατόπιν ο σερβιτόρος, σπάει τα αυγά και τα διασκορπίζει στη φωλιά η οποία διαμοιράζεται κατόπιν ως  τάρτα που κόβεται σε ακτινωτά κομμάτια. Όμορφες στιγμές, γεύσεις που ανακαλούν μνήμες της νιότης, οικογενειακές αναμνήσεις, σκέψεις ανθρώπων που έχουν φύγει από κοντά μας. Nα’ ναι καλά οι Λιάκοι που μας δίνουν τέτοιες χαρές!

*Για το Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν διαβάστε εδώ.

**Για το Base Grill διαβάστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ