- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάθε αρχή του νέου χρόνου όλοι κοιτάμε να είμαστε καλόβολοι, ευχάριστοι, αισιόδοξοι. Ίσως για να τον καλοπιάσουμε... (μετά ξεχνιόμαστε και αρχίζουμε τις μουρμούρες). Γι’ αυτό κι εγώ αρχίζω με γλύκες, χαρές και προσδοκίες και για το 2017 εύχομαι.
▷ Να ταξιδέψει η ελληνική κουζίνα, αμ παλιά, αμ σύγχρονη, στα πέρατα του κόσμου και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Δεν της λείπει τίποτα.
▷ Να μάθουμε ως Έλληνες να εκτιμάμε τα φαγητά που μας μεγάλωσαν. Και να τα προβάλλουμε, και να τα υποστηρίζουμε, και να τα αποθεώνουμε. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση.
▷ Να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί και περίεργοι σε όλα τα καινούργια, ναι, το λέω και στον εαυτό μου, πολλές φορές με κατηγορώ ως συντηρητική. Είναι ωραίο να γνωρίζεις τι γίνεται σε όλες τις γειτονιές του κόσμου. Μετά, διαλέγεις και παίρνεις.
▷ Να μην αντιλαμβανόμαστε το φαγητό σαν μόδα. Το φαΐ δεν είναι παλτό. Και κάθε φορά που αναζητάμε το αλλιώτικο, το «ιντριγκαδόρικο» που θα μπει στο πιάτο μας, να θυμόμαστε πως ζούμε σε εποχές που πολλοί δεν έχουν να βάλουν τίποτα απολύτως στο δικό τους. Κλισέ, αλλά ας μην το αποσιωπούμε γιατί τότε το ξεχνάμε.
▷ Να ταξιδέψουν στα πέρατα και τα ωραία μας ελληνικά κρασιά. Και το κράτος να μην βάζει στους οινοπαραγωγούς τρικλοποδιές, και αυτοί οι τελευταίοι να μας λυπηθούν και να βγάζουν τα κρασιά τους σε τιμές που να μπορούμε να τα αγοράζουμε.
▷ Να μη φανατιζόμαστε για ένα πιάτο, για ένα σεφ, για ένα εστιατόριο. Για τις απόψεις και τις προτιμήσεις που έχουμε στο φαγητό. Το φαγητό είναι αγάπη, και φροντίδα, και επικοινωνία, και χαρά. Δεν του αξίζει.
▷ Να ερωτευόμαστε το άγνωστο, αλλά να αγαπάμε αυτό που ξέρουμε. Έτσι δεν γίνεται πάντα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.