- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Full Spoon: για εμάς που θέλουμε κάτι αφόρητα σοκολατένιο
Το καινούργιο γλυκατζίδικο της Ερμού είναι γεμάτο με προφιτερόλ, σοκολατένιο τσουρέκι και τέλειο παγωτό
Στο Full Spoon για γλυκά και παγωτά στην Ερμού
Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, αλλά οι γλυκατζήδες ήδη σχηματίζουν ουρές στο πεζοδρόμιο μπροστά στη είσοδο. Το Full Spoon είναι η απάντηση σε όλους εμάς που θέλουμε κάτι γλυκό να μασουλάμε στις βόλτες μας. Και είμαστε πολλοί.

Τη στιγμή που μπαίνω στο –εντελώς ζεν- πρασινωπό, τόσο κουκλίστικο όσο και ντιζαϊνάτο μαγαζάκι (το χώρο επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Έρικα Κυρίτση) με συναντά μια βουτυρένια μυρωδιά. Είναι το τσουρέκι που μόλις έχει ξεφουρνιστεί στο βάθος του καταστήματος, εκεί που βρίσκεται το ανοιχτό εργαστήριο. Ναι, εννοείται ότι τσίμπησα μια αθώα, ζεστή, αφράτη φετούλα. Με μπόλικη ζεστή σοκολάτα από πάνω. Και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι. Και λίγο (δύο μπάλες) παγωτό. Αυτή είναι η ουσία του Full Spoon. Φτιάχνει τρία πράγματα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν, και έπειτα τα μπλέκει μεταξύ τους για να σε αφήσει άφωνο. Γιατί μόλις τρία; Γιατί όπως λέει ο Βαγγέλης Σωμαράκης, που μαζί με την Αντωνία Γκούβη, βρίσκεται πίσω από το Full Spoon: «δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα καλά, να είναι ολόφρεσκα, να τα σερβίρεις σωστά, να τα ταιριάξεις μεταξύ τους». Έτσι, έχουμε και λέμε:
Αμαρτία No 1: Προφιτερόλ

Με παχουλά σουδάκια που γεμίζονται εκείνη την ώρα με κρέμα ζαχαροπλαστικής (πάντα φρέσκια) ή με παγωτό (!!) και στη συνέχεια γαρνίρονται με ζεστή ή κρύα σοκολάτα γάλακτος, bitter ή λευκή (από €2,90).
Αμαρτία No2: Τσουρέκι

Παρασκευάζεται εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ακολουθώντας κατά γράμμα μία πολίτικη συνταγή του 1935. Σερβίρεται με 3 τρόπους: σκέτο, με τρεις διαφορετικές σοκολάτες από πάνω του (πραλίνα, extra bitter, λευκή) ή περιχυμένο με ζεστή σοκολάτα και παγωτό (από €1,20).
Αμαρτία No3: Trifle

Η αμαρτία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου με ζουμερές φρέσκες φράουλες, κρέμα και σαντιγί (από €3,40).
Παντοτινή Αμαρτία: Παγωτό

Όχι όμως απλό παγωτό, αλλά από γάλα της φάρμας Κουκάκη. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 36 γεύσεις, μεταξύ των οποίων τιραμισού, brownies με σοκολάτα (με brownies που παρασκευάζονται εδώ για αυτό το λόγο και μόνο), καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα (!), cheesecake, αλλά και vegan παγωτό με ginger ή σύκο (€2/ μπάλα, €3,60/ 2 μπάλες, €4,80/ 3 μπάλες, €16/κιλό).
Τα γλυκάκια βγαίνουν σε 3 μεγέθη (μικρό, ατομικό και ολόκληρο), όπου το μικρό είναι η κανονική μερίδα, το ατομικό η λίγο πιο μεγάλη που γλυκαίνει μια χαρά δύο άτομα και η ολόκληρη είναι αυτή που παίρνεις στο σπίτι μαζί σου (στο προφιτερόλ υπάρχει κα μέγεθος «γίγας» γιατί…ξέρεις).

Το Full Spoon ανοίγει από τις 7.30 το πρωί για γλυκό και καφέ, και κλείνει στις 12.30 το βράδυ, οπότε έχει και 3-4 προτάσεις σε cocktail (€4), τις οποίες μπορείς να καταναλώσεις επιτόπου ή να τις πιεις στον δρόμο προς το σπίτι.

Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006, Fb: fullSPOON
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σωμαράκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.