Πέθανε ο «εφευρέτης» του Big Mac (εικόνες)
Πριν από 50 χρόνια ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι τα είδε όλα διπλά στο χάμπουργκερ
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι, ο άνθρωπος που «εφηύρε» το Big Mac πριν από 50 χρόνια. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων εστίασης McDonald's, η οποία δήλωσε στο Associated Press ότι ο Ντελιγκάτι απεβίωσε στο σπίτι περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.
Ο Ντελιγκάτι ήταν ο πρώτος που τα είδε όλα διπλά στο μπέργκερ. Πρώτος σκέφτηκε να βάλει δύο μπιφτέκια ανάμεσα σε τρεις φέτες ψωμί με διπλή δόση σάλτσας, λάχανου, πίκλας και κρεμμυδιών. Ο Αμερικανός λάνσαρε την έμπνευσή του στην αγορά το 1967 σε ένα από τα εστιατόρια της MacDonald's στην Πενσυλβάνια.

«Τζιμ σε ευχαριστούμε και θα σε θυμόμαστε για πάντα» αναφέρει η εταιρεία.
RIP James Delligatti, creator of the Big Mac. Thanks for all the delicious memories, Jim. pic.twitter.com/cxIGA0hbo6
— McDonald's Philly (@McDPhilly) November 30, 2016
Σε συνέντευξη το 2007, ο Ντελιγκάτι είχε πει ότι έδωσε αγώνα δύο ετών για να πείσει την εταιρεία να δημιουργήσει αυτό που θα γινόταν το πλέον διάσημο προϊόν της. «Ένιωθα ότι χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σάντουιτς, αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι αν δεν σου έδιναν την άδεια», είπε στο Reuters. Και τελικά πήρε την άδεια και το χάμπουργκερ απέκτησε διπλό μπιφτέκι.

Η δημιουργία του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των McDonald’s παγκοσμίως . Πάντως το μόνο μειονέκτημα στη διπλή απόλαυση είναι οι 540 θερμίδες, τα 28 γραμμάρια λίπους και 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.