- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι να μας πουν τα scrambled eggs μπροστά σε ένα σάντουιτς με φασολάδα;
Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant
Το brunch είναι μια μόδα που έγινε συνήθεια. Όλο και περισσότεροι είναι οι Αθηναίοι που απαρνιούνται το κυριακάτικο γιουβετσάκι της μαμάς για scrambled eggs, αυγά benedict και pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αφήνουμε παραπονεμένα τα δικά μας προϊόντα; Στο κάτω-κάτω τι παραπάνω έχει το brunch από τα πλούσια ελληνικά… πρωινομεσημεριανά;
Αυτό αναρωτήθηκαν στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ετοίμασαν την εξελληνισμένη έκδοση του brunch. Ο σεφ Κίμων Λίγδας, επηρεασμένος από τη μικρή πατρίδα του, τα Ιωάννινα, αλλά και από τις ποικίλες εκδοχές του ελληνικού πρωινού παρουσιάζει μια νόστιμη πρόταση, την ονομάζει «δεκατιανό» και την εμπλουτίζει με χίλια δυο ελληνικά προϊόντα. Ηπειρώτικες πίτες ανοιγμένες στο χέρι (όπως γιαννιώτικη κρεατόπιτα και μανιταρόπιτα από τα Γρεβενά), κουλούρι Θεσσαλονίκης με μοσχαρίσιο παστράμι και ωμοπλάτη μαύρου χοίρου, χειροποίητες μαρμελάδες από χαρούπι και ελιά, γιαούρτι από τη Λήμνο της εταιρείας Χρυσάφη συνδυασμένο υπέροχα με ελληνικά super foods όπως το σπάνιο φιστίκι GET από τη Λαμία και τα περίφημα μέλια Melira, βραβευμένα σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μορφή μπουφέ με εξαιρετική τιμή (€6 για τα παιδιά και €12 για τους «μεγάλους») και τα χαίρεσαι με φρέσκους χυμούς από ελληνικά εποχιακά φρούτα, καφέ, ροφήματα Anassa ή αν προτιμάς, με ένα ποτήρι κρασί από ελληνικούς αφρώδεις οίνους. Υπάρχει όμως και η a la carte εκδοχή που περιλαμβάνει σάντουιτς με έμπνευση άκρως ελληνική όπως αυτό με καπνιστή πέστροφα και φασολάδα, που πήρε τη δεύτερη θέση στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance, πέρυσι στη Γαλλία.
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3411908
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.