- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τι να μας πουν τα scrambled eggs μπροστά σε ένα σάντουιτς με φασολάδα;
Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant
Το brunch είναι μια μόδα που έγινε συνήθεια. Όλο και περισσότεροι είναι οι Αθηναίοι που απαρνιούνται το κυριακάτικο γιουβετσάκι της μαμάς για scrambled eggs, αυγά benedict και pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αφήνουμε παραπονεμένα τα δικά μας προϊόντα; Στο κάτω-κάτω τι παραπάνω έχει το brunch από τα πλούσια ελληνικά… πρωινομεσημεριανά;
Αυτό αναρωτήθηκαν στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ετοίμασαν την εξελληνισμένη έκδοση του brunch. Ο σεφ Κίμων Λίγδας, επηρεασμένος από τη μικρή πατρίδα του, τα Ιωάννινα, αλλά και από τις ποικίλες εκδοχές του ελληνικού πρωινού παρουσιάζει μια νόστιμη πρόταση, την ονομάζει «δεκατιανό» και την εμπλουτίζει με χίλια δυο ελληνικά προϊόντα. Ηπειρώτικες πίτες ανοιγμένες στο χέρι (όπως γιαννιώτικη κρεατόπιτα και μανιταρόπιτα από τα Γρεβενά), κουλούρι Θεσσαλονίκης με μοσχαρίσιο παστράμι και ωμοπλάτη μαύρου χοίρου, χειροποίητες μαρμελάδες από χαρούπι και ελιά, γιαούρτι από τη Λήμνο της εταιρείας Χρυσάφη συνδυασμένο υπέροχα με ελληνικά super foods όπως το σπάνιο φιστίκι GET από τη Λαμία και τα περίφημα μέλια Melira, βραβευμένα σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μορφή μπουφέ με εξαιρετική τιμή (€6 για τα παιδιά και €12 για τους «μεγάλους») και τα χαίρεσαι με φρέσκους χυμούς από ελληνικά εποχιακά φρούτα, καφέ, ροφήματα Anassa ή αν προτιμάς, με ένα ποτήρι κρασί από ελληνικούς αφρώδεις οίνους. Υπάρχει όμως και η a la carte εκδοχή που περιλαμβάνει σάντουιτς με έμπνευση άκρως ελληνική όπως αυτό με καπνιστή πέστροφα και φασολάδα, που πήρε τη δεύτερη θέση στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance, πέρυσι στη Γαλλία.
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3411908
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.