Θεματα

Τι να μας πουν τα scrambled eggs μπροστά σε ένα σάντουιτς με φασολάδα;

Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330308-683477.jpg

Το brunch είναι μια μόδα που έγινε συνήθεια. Όλο και περισσότεροι είναι οι Αθηναίοι που απαρνιούνται το κυριακάτικο γιουβετσάκι της μαμάς για scrambled eggs, αυγά benedict και pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αφήνουμε παραπονεμένα τα δικά μας προϊόντα; Στο κάτω-κάτω τι παραπάνω έχει το brunch από τα πλούσια ελληνικά… πρωινομεσημεριανά;

Αυτό αναρωτήθηκαν στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ετοίμασαν την εξελληνισμένη έκδοση του brunch. Ο σεφ Κίμων Λίγδας, επηρεασμένος από τη μικρή πατρίδα του, τα Ιωάννινα, αλλά και από τις ποικίλες εκδοχές του ελληνικού πρωινού παρουσιάζει μια νόστιμη πρόταση, την ονομάζει «δεκατιανό» και την εμπλουτίζει με χίλια δυο ελληνικά προϊόντα. Ηπειρώτικες πίτες ανοιγμένες στο χέρι (όπως γιαννιώτικη κρεατόπιτα και μανιταρόπιτα από τα Γρεβενά), κουλούρι Θεσσαλονίκης με μοσχαρίσιο παστράμι και ωμοπλάτη μαύρου χοίρου, χειροποίητες μαρμελάδες από χαρούπι και ελιά, γιαούρτι από τη Λήμνο της εταιρείας Χρυσάφη συνδυασμένο υπέροχα με ελληνικά super foods όπως το σπάνιο φιστίκι GET από τη Λαμία και τα περίφημα μέλια Melira, βραβευμένα σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant

Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μορφή μπουφέ με εξαιρετική τιμή (€6 για τα παιδιά και €12 για τους «μεγάλους») και τα χαίρεσαι με φρέσκους χυμούς από ελληνικά εποχιακά φρούτα, καφέ, ροφήματα Anassa ή αν προτιμάς, με ένα ποτήρι κρασί από ελληνικούς αφρώδεις οίνους. Υπάρχει όμως και η a la carte εκδοχή που περιλαμβάνει σάντουιτς με έμπνευση άκρως ελληνική όπως αυτό με καπνιστή πέστροφα και φασολάδα, που πήρε τη δεύτερη θέση στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance, πέρυσι στη Γαλλία.

Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant

Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3411908

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ