Τι να μας πουν τα scrambled eggs μπροστά σε ένα σάντουιτς με φασολάδα;
Η ελληνική εκδοχή του brunch στο Clap the Restaurant
Το brunch είναι μια μόδα που έγινε συνήθεια. Όλο και περισσότεροι είναι οι Αθηναίοι που απαρνιούνται το κυριακάτικο γιουβετσάκι της μαμάς για scrambled eggs, αυγά benedict και pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αφήνουμε παραπονεμένα τα δικά μας προϊόντα; Στο κάτω-κάτω τι παραπάνω έχει το brunch από τα πλούσια ελληνικά… πρωινομεσημεριανά;
Αυτό αναρωτήθηκαν στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ετοίμασαν την εξελληνισμένη έκδοση του brunch. Ο σεφ Κίμων Λίγδας, επηρεασμένος από τη μικρή πατρίδα του, τα Ιωάννινα, αλλά και από τις ποικίλες εκδοχές του ελληνικού πρωινού παρουσιάζει μια νόστιμη πρόταση, την ονομάζει «δεκατιανό» και την εμπλουτίζει με χίλια δυο ελληνικά προϊόντα. Ηπειρώτικες πίτες ανοιγμένες στο χέρι (όπως γιαννιώτικη κρεατόπιτα και μανιταρόπιτα από τα Γρεβενά), κουλούρι Θεσσαλονίκης με μοσχαρίσιο παστράμι και ωμοπλάτη μαύρου χοίρου, χειροποίητες μαρμελάδες από χαρούπι και ελιά, γιαούρτι από τη Λήμνο της εταιρείας Χρυσάφη συνδυασμένο υπέροχα με ελληνικά super foods όπως το σπάνιο φιστίκι GET από τη Λαμία και τα περίφημα μέλια Melira, βραβευμένα σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μορφή μπουφέ με εξαιρετική τιμή (€6 για τα παιδιά και €12 για τους «μεγάλους») και τα χαίρεσαι με φρέσκους χυμούς από ελληνικά εποχιακά φρούτα, καφέ, ροφήματα Anassa ή αν προτιμάς, με ένα ποτήρι κρασί από ελληνικούς αφρώδεις οίνους. Υπάρχει όμως και η a la carte εκδοχή που περιλαμβάνει σάντουιτς με έμπνευση άκρως ελληνική όπως αυτό με καπνιστή πέστροφα και φασολάδα, που πήρε τη δεύτερη θέση στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance, πέρυσι στη Γαλλία.
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3411908
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ξεχωριστές μεταξύ τους αλλά όλες τους ιδιαίτερες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.