- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°


Ok, είναι ξενόφερτη τάση αλλά την αγαπάμε και στην Ελλάδα. Και πώς να μην την αγαπάμε και να την υιοθετούμε, αφού οι περισσότερες Κυριακές του χρόνου -ακόμα και το χειμώνα- είναι ηλιόλουστες! Κατ' επέκταση θες να βγεις έξω, να δεις τους φίλους και να αφήσεις για λίγο το cocooning και τη ζεστασιά του σπιτιού σου από νωρίς!
Την Κυριακή βρέθηκα με αγαπημένους φίλους στο all time classic «je t' aime» μου στο «48». Εκεί, έχει διαμορφωθεί ένα ειδικό μενού #Brunch που συνοδεύεται από φρέσκες σπιτικές λεμονάδες και ginger-άδες, spicy Bloody Mary & άλλα cocktails. Φυσικά θα βρεις και τέλεια burgers με τραγανά βουτυρένια ψωμάκια, πιάτα με μπόλικο αβοκάντοοοο και αρκετές παραλλαγές με αυγά (benedict, croque madame & croque monsieur κτλ κτλ).
Στο τελείωμα, αν έχεις χώρο (πάντα έχεις) πας για ένα γλυκάκι και αυτό δεν είναι άλλο από puncakes με ζεστή σοκολάτα.
Από τιμές ΟΚ, περίπου 30€ το ζευγάρι, ίσως θα έπαιρνε να είναι και λίγο πιο χαμηλά.
48 Urban Garden: Aρματωλών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι.
Ιnstagram: @elforell
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.