- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
5 τοπ σουβλατζίδικα στο Κέντρο
Τα μερακλίδικα, τα θρυλικά και τα διανυκτερεύοντα που πρέπει να ξέρεις
Επειδή δεν υπάρχει λάθος ώρα για σουβλάκι (με πίτα εννοείται) και τα σουβλατζίδικα είναι πολλά, υπάρχουν 5 και καλά για να μείνεις μακριά από κακοτοπιές. Το παραδοσιακό που έχει μόνο μία ψησταριά και την τσίκνα χρόνων, το ορθάδικο, εκείνο με τα τραπεζάκια, το λίγο ιδιαίτερο και αυτό που θα σε ξημερώσει, έχουν όλα ξεχωριστή θέση στην καρδιά και μας γεμίζουν «εθνική υπερηφάνεια».
Γιώργος – Mάνος
Ανοίγει λίγες ώρες, αλλά κάνει χαμό. Τις καθημερινές μένει ανοιχτό ως τις 17.00, αλλά για να προλάβεις (και) το φημισμένο κοντοσούβλι πρέπει να είσαι εκεί στις 14.00 το αργότερο. Προσωπική αδυναμία, φημίζεται ως το καλύτερο των Εξαρχείων και κάτω από τα δέντρα, Θεμιστοκλέους και Κωλέττη γωνία, θυμίζει χωριό. Ωραία πίτα, νόστιμα κρεατικά και σταθερή αξία. (Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη)
Κώστας
Δεν είναι καν μυστικό, είναι απλά διάσημο. Βέβαια όλη η τσαχπινιά κρύβεται στην ξακουστή κόκκινη σάλτσα του, το γνωστό «φάρμακο» για τους φανατικούς. Μπορεί γύρω στις 16.00 να τελειώνει το τζέρτζελο και όποιος πρόλαβε, αλλά ο Κώστας είναι για σένα, που το σουβλάκι το θέλεις μερακλίδικο. Χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι, ζουμερό μπιφτέκι και κεμπάπ που θα στο προσέξουν στο ψήσιμο, από πάνω θα σου βάλουν το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό και θα το απογειώσουν με καυτερή ή γλυκιά πιπερόσαλτσα. Κόλαση ο Κώστας, καταλαβαίνεις. (Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2)

Στην πλαστική φωλίτσα στα Μπριζολάκια
Μπριζολάκια
Το ακαταμάχητο γειτονάκι μας. Το τιμάμε δεόντως γιατί έχει κι αυτό κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Ο γύρος είναι τηγανιά (όχι ο κλασσικός) και το σουβλάκι του διαχρονικό. Στην πιάτσα εδώ και 10 χρόνια τα Μπριζολάκια δύσκολο να σε απογοητεύσουν. Το light τυλιχτό με χαλούμι και ψητά λαχανικά, είναι τέλειο, αλήθεια. (Ακαδημίας 61)
Τα Άγραφα
Το μαστόρικο σουβλάκι, το κλασικό, το παραδοσιακό. Η ψησταριά που ξέρεις και αγαπάς είναι ο βασικός τροφοδότης των Εξαρχείων. Συνοδεύεται με μπίρα και άραγμα στην πλατεία, έχει μικρή τιμή και μεγάλη γεύση. Aν έχεις χρόνο κάνεις στάση και το τρως καθιστός στον πεζόδρομο, παραγγέλνεις και μια σπέσιαλ χωριάτικη κι απολαμβάνεις σουβλάκι με ψυχή, όπως το ξέρεις με τζατζίκι και απ’ όλα. (Βαλτετσίου 50-52 & Εμμ. Μπενάκη)

Το ματς στο Καλοψημένο
Καλοψημένο
Δεν κλείνει ποτέ και γι’ αυτό έχει μια μόνιμη θέση στην καρδιά της μεταμεσονύκτιας Αθήνας. Ησυχάζει μόνο 5.00-11.00 το πρωί και το τυλιχτό του είναι πολύ δυνατό. Ποικιλία, ωραίος, βολικός χώρος, όταν έχει ματς γίνεται χαμός και στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους γίνεται το αδιαχώρητο. Έχει καλές προσφορές, έχει τζατζίκι αυθεντικό και σνομπ (και καλά χωρίς σκόρδο), έχει φρέσκιες πατάτες, κάνει και βρώμικα σε ψωμάκι, τι άλλο θέλεις; (Ιπποκράτους 37 & Ναυαρίνου)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.