- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Oh My Greek Week: Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει στη Μελβούρνη
Συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της αθηναϊκής σκηνής
Διάσημος σεφ, ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων με γεύση κατά βάση ελληνική, συγγραφέας βιβλίων, TV περσόνα, ο Τζορτζ Καλομπάρης είναι ένα από τα πιο αγαπητά και αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Αυστραλία (δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην A.V. εδώ). Ο Τζορτζ, που ταξιδεύει κάθε χρόνο την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη ανακαλύπτοντας τα καλύτερα, όχι μόνο σερβίρει ελληνική γεύση στα περισσότερα από τα εστιατόριά του αλλά έχει σαν στόχο την διάδοση και την προώθησή της στα πέρατα του κόσμου! Φέτος, από 21-26 Νοεμβρίου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το OMG Week κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν πολλά workshops, γευσιγνωσίες, pop up restaurants, διαγωνισμοί, θα παρουσιαστούν παλιά αλλά και καινούργια προϊόντα, θα μαγειρευτούν πιάτα που αποκαλύπτουν το παραδοσιακό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής γαστρονομίας.


Μαζί του, σ’ αυτό το μεγάλο φεστιβάλ, που να σημειωθεί πως είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής –του Τζορτζ– πρωτοβουλίας θα είναι και οι καλύτεροι εγχώριοι Έλληνες σεφ. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Γιάννης Μπαξεβάνης (ο οποίος μάλιστα πυρετωδώς ετοιμάζει ελληνικό εστιατόριο στην Καμπέρα), οι Funky Gourmet, ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, η Μαρία Λόη με δικό της ελληνικό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, ο Χρήστος Χουσέας από το 42 Bar, οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης από το The Clumsies, το αθηναϊκό μπαρ που πρόσφατα κατέκτησε μια θέση (9η) στα 50 καλύτερα του κόσμου. Όλοι τους ταξιδεύουν με κοινό σκοπό να διαδώσουν την ελληνική γεύση και να ανοίξουν τον δρόμο στα ελληνικά προϊόντα σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι αυτή της Αυστραλίας. Καλή τους επιτυχία!




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην παλιά αγορά και σε άλλα πειραιώτικα μαγαζιά για εξαιρετικά ψώνια
Kαθώς προσελκύει διαφορετικό κοινό σε σχέση με την παραδοσιακή οινική σκηνή
Με χρυσαφένια κρούστα και τρυφερό φιλέτο συνοδεία βελούδινης σκορδαλιάς
Γνωρίστηκαν στην κουζίνα του Hell's Kitchen και η αγάπη τους για την μαγειρική τους έφερε κοντά
Μία μόνο ημέρα, ένα διαφορετικό τραπέζι, μια εμπειρία που δύσκολα επαναλαμβάνεται
Αληθινό ψωμί, ωραίος καφές και όλες οι λιχουδιές που ονειρεύεσαι
Υπάρχει και το νέο Smart Cup, που χωράει όλη τη γεύση αλλά είναι ιδανικό για μια πιο ελαφριά επιλογή.
Προϊόντα που σερβίρονται από τα κορυφαία εστιατόρια των Armani και Salvatore Ferragamo μέχρι βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, ξενοδοχεία και delicatessen.
Το αθηναϊκό κέντρο δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς…
Με βελγική φιλοσοφία και αγάπη για τις αυθεντικές πρώτες ύλες
Ένας φούρνος-σημείο αναφοράς για το καλό ψωμί
Ένα διαχρονικό μπαρ στο κέντρο της πόλης
€5 λόγοι να χαμογελάσεις στις 20 Μαρτίου
Αυτή η μικρή οδός απαριθμεί οκτώ προτάσεις για έξοδο και όλες είναι μία και μία
Συνηθίζουμε να τακτοποιούμε τη μαναβική πάνω κάτω στα ίδια σημεία, όμως αυτό είναι λάθος
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
O Martin Burg μας μιλά για το ARKET Café που ανοίγει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του ρούχα, καφέ και σκανδιναβικά γλυκά
Από αραντσίνο μέχρι τηγανιτή πίτσα και νεοϋορκέζικο bagel
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.