Ο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» (ο ελεύθερος κοινωνικός χωρός που έχουν δημιουργήσει οι Πετρουπολιώτες στη γειτονιά τους) διοργανώνει εδώ και καιρό κυριακάτικα…bazaar (να τα πούμε;) προιόντων – μέλι, ρύζι, πατάτες, αλεύρι- τα οποία το κοινό αγοράζει χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντων, μια παρεμβολή που φέρνει δηλαδή την πατατούλα π.χ στα χεράκια μας πολύ….καυτή.
Aφού λοιπόν οι άνθρωποι του χώρου είδαν ότι η δράση τους σημειώνει τεράστια επιτύχια αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Πανελλήνιο Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες – Πρωτοβουλία Πολιτών Πετρούπολης». Τα νούμερα των παραγγελιών είναι ενδεικτικά για αυτήν τους την απόφαση αν σκεφτούμε ότι στις 12/12/2012 διατέθηκαν 16 τόνοι αλευριού και 4 τόνοι μελιού μέσα από περισσότερες από 1000 παραγγελίες από όλο το λεκανοπέδιο. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι Πετρουπολιώτες ήρθαν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς έτσι ώστε να γίνονται δωρέες σε άπορες οικογένειες- την τελευταία φορά χαρίστηκαν 400 κιλά αλεύρι και 76 κιλά μέλι.
Τώρα, ακονίζουμε τα πηρούνια μας και γυαλίζουμε τα πιάτα μας για να υποδεχθούν το ρύζι Χαλάστρας- νοστιμότατο κι εκλεκτότατο, το καλύτερο ελληνικό ρύζι από την Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές διάθεσης έχουν ως εξής: για ρύζι καρολίνα και καστανό €5 τα 5 κιλά και για ρύζι κίτρινο, γλασέ και νυχάκι €5 τα €5,5 κιλά.
Οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά στο: www.spame-petroupoli.gr και στο χώρο του Βοτανικού Κήπου (στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) το Σάββατο 12/1 και την Κυριακή 13/1 από τις 10:00-14:00. Η διανομή του ρυζιού θα γίνει πάλι στο Βοτανικό την Κυριακή 20/1 στο πάρκινκ του Θεάτρου Πέτρας (προσοχή η διάθεση γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας).
Παράλληλα, οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων – Περιστέρι, Χαιδάρι, Καματερό κ.τ.λ- ας έχουν υπόψη τους ότι ο Βοτανικός μπαίνει στο 2013 πολύ δυναμικά με πλήθος εργαστηρίων, σεμιναρίων- μαθημάτων (ελεύεθερο σχέιο, κινησεολογία, γερμανικά, θέατρο, πλέξιμο κ.α) πάντα με ελεύθερη είσοδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.