Θεματα

Ρύζι Χωρίς Μεσάζοντες

Ευκαιρία να κάνουμε την παραγγελία της φετινής χρονιάς

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32803-73036.jpg

Ο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» (ο ελεύθερος κοινωνικός χωρός που έχουν δημιουργήσει οι Πετρουπολιώτες στη γειτονιά τους) διοργανώνει εδώ και καιρό κυριακάτικα…bazaar (να τα πούμε;) προιόντων – μέλι, ρύζι, πατάτες, αλεύρι- τα οποία το κοινό αγοράζει χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντων, μια παρεμβολή που φέρνει δηλαδή την πατατούλα π.χ στα χεράκια μας πολύ….καυτή.

Aφού λοιπόν οι άνθρωποι του χώρου είδαν ότι η δράση τους σημειώνει τεράστια επιτύχια αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Πανελλήνιο Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες – Πρωτοβουλία Πολιτών Πετρούπολης». Τα νούμερα των παραγγελιών είναι ενδεικτικά για αυτήν τους την απόφαση αν σκεφτούμε ότι στις 12/12/2012 διατέθηκαν 16 τόνοι αλευριού και 4 τόνοι μελιού μέσα από περισσότερες από 1000 παραγγελίες από όλο το λεκανοπέδιο. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι Πετρουπολιώτες ήρθαν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς έτσι ώστε να γίνονται δωρέες σε άπορες οικογένειες- την τελευταία φορά χαρίστηκαν 400 κιλά αλεύρι και 76 κιλά μέλι.

nn

Τώρα, ακονίζουμε τα πηρούνια μας και γυαλίζουμε τα πιάτα μας για να υποδεχθούν το ρύζι Χαλάστρας- νοστιμότατο κι εκλεκτότατο, το καλύτερο ελληνικό ρύζι από την Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές διάθεσης έχουν ως εξής: για ρύζι καρολίνα και καστανό €5 τα 5 κιλά και για ρύζι κίτρινο, γλασέ και νυχάκι €5 τα €5,5 κιλά.

Οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά στο: www.spame-petroupoli.gr και στο χώρο του Βοτανικού Κήπου (στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) το Σάββατο 12/1 και την Κυριακή 13/1 από τις 10:00-14:00. Η διανομή του ρυζιού θα γίνει πάλι στο Βοτανικό την Κυριακή 20/1 στο πάρκινκ του Θεάτρου Πέτρας (προσοχή η διάθεση γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας).

nn

Παράλληλα, οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων – Περιστέρι, Χαιδάρι, Καματερό κ.τ.λ- ας έχουν υπόψη τους ότι ο Βοτανικός μπαίνει στο 2013 πολύ δυναμικά με πλήθος εργαστηρίων, σεμιναρίων- μαθημάτων (ελεύεθερο σχέιο, κινησεολογία, γερμανικά, θέατρο, πλέξιμο κ.α) πάντα με ελεύθερη είσοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ