- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ολίγην από…γκουρμέ
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος συμπλέει κι αυτό με τα καινούργια δεδομένα της αθηναϊκής εστίασης και αλλάζει ύφος αλλά και οικονομική πολιτική, ελπίζοντας να δει τα τραπέζια του ξανά γεμάτα αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε μας να χαρούμε μέσα στο πραγματικά πολυτελές περιβάλλον του ένα γεύμα με τα όλα του. Το μενού του, (που η αλήθεια είναι ότι είχε μείνει κολλημένο στα μακρινά 70’ς) αναλαμβάνει να φρεσκάρει ο γνωστός «ανανεωτής» της ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης. Ο πολυβραβευμένος σεφ λατρεύει τα προϊόντα της ελληνικής γης και πιστεύει ακράδαντα πως τα απλά υλικά μπορούν να δώσουν πιάτα με εξαιρετικές και πρωτότυπες γεύσεις.
Έτσι, σήμερα όποιος αποφασίσει να γευματίσει στο εστιατόριο του N.J.V. έχει να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών όπως σαλάτα φακές με ταραμά ρέγγας, ή πράσινη φάβα με μαστίχα, κιμά από χταπόδι με σταφίδες και κουκουνάρι, μεγάλη γκάμα από μεγάλες ή μικρές σαλάτες ανάλογα με την όρεξή του. Ο καινούργιος άνεμος περί την οικονομική πολιτική του εστιατορίου πνέει κυρίως στα…κυρίως πιάτα όπου με τον όρο «με ολίγην…»-προσφορά που πολύ συχνά συναντούσαμε στα παλιά αθηναϊκά ταβερνεία και μαγέρικα, κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μια μικρότερη μερίδα από την κανονική, φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Το εστιατόριο, που είναι ανοιχτό μεσημέρι βράδυ, ανανεώνει και την κάβα του προσθέτοντας και πολλές ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα.
NJV Athens Plaza :Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 33 52 400, www.njvathensplaza.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τα πρώτα κρύα, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού
Θεατρική έξοδος με ποτό, φαγητό ή γλυκό; Αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα
SOUL Street Coffee στο Περιστέρι: Γνώρισε τα χαρμάνια Dimello AMERICA και AFRICA και ανακάλυψε τον καφέ που σου ταιριάζει.
Στο Περιστέρι, το Bumblin Athens συνδυάζει μια καταπράσινη αυλή, καφέ, λαχταριστές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ, σε ένα νέο στέκι με χαλαρή διάθεση και μουσική που σε κρατά μέχρι αργά
Από τα αφράτα pancakes μέχρι τα λαχταριστά burgers και τα cocktails
Ζουμερά κρεατικά, χορταστικές σκεπαστές και παραδοσιακές γεύσεις στο Περιστέρι
Νέες γαστρονομικές προτάσεις, φθινοπωρινά ροφήματα και δραστηριότητες για παιδιά
Ο ιδιοκτήτης της ο Πόλυς είναι ο χασάπης, ο ψήστης και ο μάγειρας μαζί
Ποιος λέει ότι τα υγιεινά σνακ (πρέπει να) είναι βαρετά ή άνοστα;
Το σύγχρονο καφενείο της πλατείας Μεσολογγίου που σε κρατάει από τον καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί
Δύο αδέλφια από τη Βαυαρία, ο Cedric και ο Christopher von Halem φέρνουν το ψωμί της πατρίδας τους στην Αθήνα
Τι είναι αυτές οι ουσίες και σε τι διαφέρουν από την κοινή ζάχαρη
Η πιο... off-broadway πλατεία στη Γούβα Παγκρατίου απέκτησε ξαφνικά ζωή
Μια νέα τάση από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, τα Michelin Bib Gourmant σου πάνε πολύ!
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.