Αναλλοίωτη γεύση, αξεπέραστη παιδική ανάμνηση. Τα αυγά μάτια ποτέ δεν έπεσαν κάτω από το Top 3 του πιο αγαπημένου μας μενού οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κάποια εστιατόρια εξακολουθούν και τα προσφέρουν…
Base Grill
Ίσως η πιο αγαπημένη μας εκδοχή και ίσως η πιο διάσημη της Αθήνας. Το Base Grill φημίζεται-και είναι- σαν μια από τις τοπ κρεατοφαγικές «σκηνές» της πόλης, όμως πολλοί από το φανατικό του κοινό φτάνουν μέχρι εδώ μόνο και μόνο για να γευτούν τα περίφημα αυγά. Τα οποία εμφανίζονται σε πιατέλα, μέσα σε «φωλίτσα» από ψιλούτσικες τραγανές πατάτες όπου από πάνω «κάθονται τα αυγά μάτια που «λιώνονται» (με κουτάλι από τον σερβιτόρο), περιλούζοντας με τον κρόκο τους τη πατάτα. Άλλο να στο λέω, κι άλλο να τα τρως! Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757.455
Πbox
Αμ παράδοση, αμ δημιουργικός οίστρος από έναν από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, τον Χριστόφορο Πέσκια. Αν πας για πρωινό (πλούσιο και ωραίο μια και το εστιατόριο στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου) θα τα σερβιριστείς σκέτα ή με τα συνήθη αλλαντικά. Το βράδυ που η κουζίνα προτείνει πολλά πιάτα, θα τα απολαύσεις πάνω σε πεινιρλί-κόλαση με σουτζούκι-μεγαλείο! Χάρητος 22, ξεν. Periscope, 210 7298.556/ Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8088.818
Butcher shop
Καλοτηγανισμένα, με προσθήκη λουκάνικου, καβουρμά, σουτζουκιού κι άλλων αλλαντικών απ΄ όλη την Ελλάδα. Σκέτα κοστίζουν ευρώ 2,90, με πατάτες 4,80, ενώ και αυγά και πατάτες και επιλογή από αλλαντικά ή συκωτάκια € 8.70. Περσεφόνης 19, Γκάζι, 210 3413.440
Καφέ Αβησσυνία
Εδώ θα βρεις μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή, τα περίφημα «Αυγά του Γιώργη». Δηλαδή μαζί με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και λουκάνικα όλα αυτά ψημένα στο φούρνο, μέχρι και αυγά με…σπετζοφάι μπορείς να τα πεις! Τιμή € 7.50 Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, 210 3217.047
Gazi College
Ένεση δύναμης για όλη τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, ιδανικά άμα σε πετύχει το ξημέρωμα- το κατάστημα ξενυχτάει. Έρχονται πάνω σε ψωμάκι τύπου μπέργκερ, είναι ξεροτηγανισμένα, έχουν μπόλικο λαδάκι για βούτες και μπέικον. € 3.90, € 3.40 για τον δρόμο. Περσεφόνης 53, Κεραμικός, 210 3422.112
Βάρσος
Φημισμένα σε όλους τους Κηφισιώτες, αυγά μάτια με φανατικούς υποστηρικτές. Οι παλιοί συνήθως τα προτιμούν σκέτα, με φρέσκο ψωμάκι παραγωγής «Βάρσου», οι νεότεροι και οι shoppers της περιοχής με τυράκι ή και ζαμπόν. Κασσαβέτη 7, Κηφισιά, 210 8012.472
Δεξαμενή
Το πιάτο που μπήκε πρώτο πρώτο στον κατάλογο με το που ξανάνοιξε το ιστορικό μαγαζί. Εκδοχή εντελώς μαμαδίσια, δηλαδή αυγά με πατάτες τύπου «στραπατσαρισμένη» ομελέτα, με προσθήκη μπόλικου τριμμένου πικάντικου τυριού από πάνω. Σλουρπ! Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.