- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Να σας συστήσω το σούπερ χασάπικο, το μοναδικό της Αθήνας -ίσως κι όλου του κόσμου- κρεοπωλείο-club! Ιδιοκτήτης του ο Στράτος Δρακούλης, νέος και πολυμήχανος, με τρέλα για τη μουσική. Τέτοια τρέλα που αποφάσισε να κάνει το χασάπικο…δύο σ’ ένα, αμ χασάπικο, αμ ντίσκο! Από το πρωί παίζουν δυνατά οι μουσικές, «μόνο ηλεκτρονική, γιατί είναι ταξιδιάρα, κλαμπίστικη και κεφάτη», μου λέει.
Οι πελάτες στην αρχή παραξενεύτηκαν, τώρα αλλάζουν απόψεις περί τα μουσικά θέματα ή για το ποιο είναι το καλό κομμάτι για βραστό, οι γιαγιάδες κάνουν χάζι με τη μούρλια της νέας γενιάς, κάποιοι χορεύουν, οι ντισκομπάλες δίνουν το ρυθμό, συχνά αμολάνε και… καπνούς για εφέ! Οι φανατικοί έρχονται από μακριά μέχρι τη Νέα Σμύρνη. Δεν φτάνει όμως η τρέλα, ακόμη κι αν είναι τόσο ωραία, για να πάει καλά η δουλειά. «Βασικές μας αρχές είναι η τέλεια καθαριότητα (αν μας δεις, συνέχεια καθαρίζουμε), η ειλικρίνεια (δεν θα πουλήσουμε κρέας Γαλλίας για ελληνικό, θα το πουλήσουμε γιατί είναι καλό γαλλικό κρέας), η ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία σε καλές τιμές. Ό,τι δεν θα έβαζα στο σπίτι μου, δεν το βάζω ούτε στο μαγαζί. Τα λουκάνικα είναι χειροποίητα και τα καπνίζω μόνος μου, είναι πεντακάθαρα…άντε να μας πει κανείς ότι τους λείπει η…νοστιμιά της βρόμας!».

Η ποικιλία είναι ατέλειωτη. Υπάρχουν μοσχάρια, αρνάκια, κατσικάκια, σουβλάκια απ’ όλα τα κρέατα, κοντοσούβλια, κεμπάπ, μπιφτέκια (και κοτόπουλου), spear ribs, μπουτάκια και φτερούγες με γλυκόξινη σάλτσα, χοιρινά ρολά με ό,τι θες από γέμιση, με λιαστή ντομάτα και χαλούμι, με φέτα και πιπεριά, με σπανάκι και κεφαλοτύρι, μέχρι ψαρονέφρι με σοκολάτα, μπέικον και τσίλι, μια συνταγή των Αζτέκων 2.500 ετών έχουν!

Και οι παροχές δεν σταματούν εδώ. Με ένα τηλεφώνημα τα φέρνουν στο σπίτι, στο κατάστημα μπορείτε αφού ψωνίσετε να διαλέξετε επιτόπου υλικά για γέμιση ή μαρινάρισμα, οι ίδιοι δίνουν συμβουλές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές. Τελειώνοντας να πω πως μέρες …σημαδιακές για κρεοπωλεία (π.χ. Τσικνοπέμπτες, τις μέρες των γιορτών, Χριστούγεννα ή Πάσχα) αλλά και ξαφνικά και απροειδοποίητα διοργανώνουν πάρτι με φίλους djs και με κέρασμα σε όλους λουκάνικα, μπίρα και πολλά τσίπουρα. Μπείτε και στο www.drakoulis.gr, από τα πιο καλοφτιαγμένα και ενημερωτικά για όλα τα του κρέατος που θα ’χετε δει.

Οι συμβουλές του ειδικού:
- Το μοσχάρι στο ψήσιμο πρέπει να κρατηθεί «κόκκινο», αν έχει λίγο πάχος μπορούμε να το ψήσουμε λίγο παραπάνω.
- Το χοιρινό αντίθετα θέλει καλό ψήσιμο.
- Το προβατάκι, που είναι και το πιο νόστιμο, θέλει υπομονή, γύρισμα στη φωτιά πολλές φορές για να γίνει μέχρι μέσα και πρέπει να φαγωθεί ζεστό.
- Το αλάτι πρέπει να το βάζουμε στο τέλος, αν όμως η μπριζόλα είναι σκληρή, δεν της φταίει το αλάτι.
- Το σωστό γαμοπίλαφο θέλει ζουμί και από κόκκορα και από αρνί και από χοιρινό.
Drakoulis m…eat: Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 210 9320.211, 210 9343.087, ανοιχτά 8 π.μ. με 9 μ.μ., Σάββατο 8 π.μ. με 5 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τα πρώτα κρύα, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού
Θεατρική έξοδος με ποτό, φαγητό ή γλυκό; Αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα
SOUL Street Coffee στο Περιστέρι: Γνώρισε τα χαρμάνια Dimello AMERICA και AFRICA και ανακάλυψε τον καφέ που σου ταιριάζει.
Στο Περιστέρι, το Bumblin Athens συνδυάζει μια καταπράσινη αυλή, καφέ, λαχταριστές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ, σε ένα νέο στέκι με χαλαρή διάθεση και μουσική που σε κρατά μέχρι αργά
Από τα αφράτα pancakes μέχρι τα λαχταριστά burgers και τα cocktails
Ζουμερά κρεατικά, χορταστικές σκεπαστές και παραδοσιακές γεύσεις στο Περιστέρι
Νέες γαστρονομικές προτάσεις, φθινοπωρινά ροφήματα και δραστηριότητες για παιδιά
Ο ιδιοκτήτης της ο Πόλυς είναι ο χασάπης, ο ψήστης και ο μάγειρας μαζί
Ποιος λέει ότι τα υγιεινά σνακ (πρέπει να) είναι βαρετά ή άνοστα;
Το σύγχρονο καφενείο της πλατείας Μεσολογγίου που σε κρατάει από τον καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί
Δύο αδέλφια από τη Βαυαρία, ο Cedric και ο Christopher von Halem φέρνουν το ψωμί της πατρίδας τους στην Αθήνα
Τι είναι αυτές οι ουσίες και σε τι διαφέρουν από την κοινή ζάχαρη
Η πιο... off-broadway πλατεία στη Γούβα Παγκρατίου απέκτησε ξαφνικά ζωή
Μια νέα τάση από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, τα Michelin Bib Gourmant σου πάνε πολύ!
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.