Να σας συστήσω το σούπερ χασάπικο, το μοναδικό της Αθήνας -ίσως κι όλου του κόσμου- κρεοπωλείο-club! Ιδιοκτήτης του ο Στράτος Δρακούλης, νέος και πολυμήχανος, με τρέλα για τη μουσική. Τέτοια τρέλα που αποφάσισε να κάνει το χασάπικο…δύο σ’ ένα, αμ χασάπικο, αμ ντίσκο! Από το πρωί παίζουν δυνατά οι μουσικές, «μόνο ηλεκτρονική, γιατί είναι ταξιδιάρα, κλαμπίστικη και κεφάτη», μου λέει.
Οι πελάτες στην αρχή παραξενεύτηκαν, τώρα αλλάζουν απόψεις περί τα μουσικά θέματα ή για το ποιο είναι το καλό κομμάτι για βραστό, οι γιαγιάδες κάνουν χάζι με τη μούρλια της νέας γενιάς, κάποιοι χορεύουν, οι ντισκομπάλες δίνουν το ρυθμό, συχνά αμολάνε και… καπνούς για εφέ! Οι φανατικοί έρχονται από μακριά μέχρι τη Νέα Σμύρνη. Δεν φτάνει όμως η τρέλα, ακόμη κι αν είναι τόσο ωραία, για να πάει καλά η δουλειά. «Βασικές μας αρχές είναι η τέλεια καθαριότητα (αν μας δεις, συνέχεια καθαρίζουμε), η ειλικρίνεια (δεν θα πουλήσουμε κρέας Γαλλίας για ελληνικό, θα το πουλήσουμε γιατί είναι καλό γαλλικό κρέας), η ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία σε καλές τιμές. Ό,τι δεν θα έβαζα στο σπίτι μου, δεν το βάζω ούτε στο μαγαζί. Τα λουκάνικα είναι χειροποίητα και τα καπνίζω μόνος μου, είναι πεντακάθαρα…άντε να μας πει κανείς ότι τους λείπει η…νοστιμιά της βρόμας!».
Η ποικιλία είναι ατέλειωτη. Υπάρχουν μοσχάρια, αρνάκια, κατσικάκια, σουβλάκια απ’ όλα τα κρέατα, κοντοσούβλια, κεμπάπ, μπιφτέκια (και κοτόπουλου), spear ribs, μπουτάκια και φτερούγες με γλυκόξινη σάλτσα, χοιρινά ρολά με ό,τι θες από γέμιση, με λιαστή ντομάτα και χαλούμι, με φέτα και πιπεριά, με σπανάκι και κεφαλοτύρι, μέχρι ψαρονέφρι με σοκολάτα, μπέικον και τσίλι, μια συνταγή των Αζτέκων 2.500 ετών έχουν!
Και οι παροχές δεν σταματούν εδώ. Με ένα τηλεφώνημα τα φέρνουν στο σπίτι, στο κατάστημα μπορείτε αφού ψωνίσετε να διαλέξετε επιτόπου υλικά για γέμιση ή μαρινάρισμα, οι ίδιοι δίνουν συμβουλές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές. Τελειώνοντας να πω πως μέρες …σημαδιακές για κρεοπωλεία (π.χ. Τσικνοπέμπτες, τις μέρες των γιορτών, Χριστούγεννα ή Πάσχα) αλλά και ξαφνικά και απροειδοποίητα διοργανώνουν πάρτι με φίλους djs και με κέρασμα σε όλους λουκάνικα, μπίρα και πολλά τσίπουρα. Μπείτε και στο www.drakoulis.gr, από τα πιο καλοφτιαγμένα και ενημερωτικά για όλα τα του κρέατος που θα ’χετε δει.
Οι συμβουλές του ειδικού:
- Το μοσχάρι στο ψήσιμο πρέπει να κρατηθεί «κόκκινο», αν έχει λίγο πάχος μπορούμε να το ψήσουμε λίγο παραπάνω.
- Το χοιρινό αντίθετα θέλει καλό ψήσιμο.
- Το προβατάκι, που είναι και το πιο νόστιμο, θέλει υπομονή, γύρισμα στη φωτιά πολλές φορές για να γίνει μέχρι μέσα και πρέπει να φαγωθεί ζεστό.
- Το αλάτι πρέπει να το βάζουμε στο τέλος, αν όμως η μπριζόλα είναι σκληρή, δεν της φταίει το αλάτι.
- Το σωστό γαμοπίλαφο θέλει ζουμί και από κόκκορα και από αρνί και από χοιρινό.
Drakoulis m…eat: Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 210 9320.211, 210 9343.087, ανοιχτά 8 π.μ. με 9 μ.μ., Σάββατο 8 π.μ. με 5 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.