Θεματα

Κοκτέιλ Bellini

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28895-65505.jpg

Όπως λέγεται το κοκτέιλ Bellini (Μπελίνι) πρωτοφτιάχτηκε στη δεκαετία του ΄30 στο Harry’s Bar στην Βενετία από τον Giuseppe Cipriani. Το βάφτισε έτσι γιατί το χρώμα του θύμιζε τους πίνακες του μεγάλου Βενετσιάνου ζωγράφου της Αναγέννησης Giovanni Bellini. Το αυθεντικό Bellini φτιάχνεται με αφρώδες ιταλικό κρασί στις πολλές παραλλαγές του όμως ανά τον κόσμο προσθέτουν συνήθως σαμπάνια.

Τι ανακατεύουμε; • 2 ώριμα ροδάκινα ή ροδάκινα κομπόστα • παγωμένο αφρώδες κρασί • 2 παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας. Λιώνουμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ πολύ καλά. Γεμίζουμε το 1/3 κάθε παγωμένου ποτηριού με τον χυμό και ρίχνουμε στα υπόλοιπα 2/3 το αφρώδες κρασί αναδεύοντας καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε μια ολόκληρη φράουλα ή μαρασκίνο. Σερβίρεται αμέσως ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.