Η ζωή είναι ωραία... και γίνεται ακόμη πιο ωραία όταν τρωγοπίνεις με την παρέα σου γύρω από ένα τραπεζάκι, ακούγοντας τις μουσικές που σου αρέσουν. Το Νταβαντούρι, το καινούργιο ρακοπωλείο-μεζεδοπωλείο της πόλης, είναι ακριβώς αυτές οι στιγμές: μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις κρητικές γεύσεις, καλή διάθεση και άφθονη ρακή. Για να είσαι ακόμη πιο διαβασμένος, δοκίμασε μαύρο χοίρο με σάλτσα από κράνα και πουρέ καρότου, αστακό με σκιουφιχτά ζυμαρικά (€ 30/τα δύο άτομα), αρνί ψητό με μέλι και αγουρίδα και σαλάτα με αφροδισιακούς ασκορδουλάκους, κουνουπίδι, μπρόκολο, τσιπς κολοκυθιού, ψητό ανθότυρο, που συνοδεύονται ευχάριστα με ζεστή σάλτσα από μέλι και ταχίνι. Ακόμη, κάθε Δευτ. γαστρονομικό δείπνο με γευσιγνωσία κρασιού, κάθε Δευτ. Τρ., Πέμ. μενού 8 πιάτων, μεζέ με ρακή ή κρασί €12/άτομο και live μουσικές βραδιές με έντεχνα ελληνικά και κρητικά τραγούδια.
Δευτ.-Σάβ. από 19.30, Κυρ. μεσημέρι. € 13-20/άτομο. Αγ. Ιωάννου 63, Αγ. Παρασκευή, 210 6086.412
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.