- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μέχρι πριν λίγα χρόνια η μόνη επιλογή street food που είχαμε, περιοριζόταν στο –λατρεμένο, δεν λέω- σουβλάκι. Άντε και σε κανένα burger, από αυτά που είχαν δειλά αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ γρήγορα όμως, οι γωνιές της Αθήνας άρχισαν να μεταμορφώνονται η μία μετά την άλλη σε μικρογραφίες άλλων χωρών. Φαλάφελ από τη Συρία εδώ, κινέζικα noodles σε χάρτινο κουτί εκεί, ρώσικα πιροσκί και ινδικές samosas πιο πέρα. Όσο για τα burgers, την all time street food αμερικανιά, τα εστιατόρια που το προσφέρουν (και μάλιστα σε ό,τι εκδοχή μπορείς να φανταστείς) έχουν πια πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Με αυτά και με εκείνα ήταν σίγουρο πως το 1ο Athens Street Food Festival δεν θα αργούσε.
Στην ουσία, το νόστιμο αυτό φεστιβάλ γεύσης μαζεύει όλες τις παραπάνω γωνιές για τρεις μέρες σε ένα χώρο 4.000 τ.μ., προσθέτει μουσική και φτιάχνει τη συνταγή της επιτυχίας. Αν ήσουν μεταξύ των 10.000 Αθηναίων που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στο Γκάζι, στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, τότε ξέρεις. Τηγάνια που παίρνουν φωτιά στις μικρές κινητές κουζίνες, μυρωδιές που σε τραβάνε από περίπτερο σε περίπτερο, ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που δοκιμάζει, γελάει και μοιράζεται νόστιμες εμπειρίες.
Αυτά θα ζήσεις και στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ που συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο 27,28 και 29 Μαΐου. Τι θα δοκιμάσεις; Και τι δεν θα δοκιμάσεις! Πεντανόστιμους γκιουζλεμέδες από το Food Truck (το οποίο δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους vegan), chimichangas από το Etnico, υγιεινές προτάσεις από το Pure Bliss, μπέργκερ με παστράμι από το Monster Burger, strreet food συνταγές (όπως Mexican Burrito και Pico de gallo) με προϊόντα Δωδώνη, για ταξίδια αστραπή μέχρι τη Λατινική Αμερική στο Mac'N Cheesus, παραμυθένια cupcakes από το Emi’s Cupcakes, τα διάσημα γλυκά του Κωνσταντινίδη ακόμα και δημιουργίες από σεφ-σταρς όπως είναι ο Δημήτρης Κατριβέσης (που ετοιμάζεται να ανοίξει όπου να ‘ναι και το La Pantera Negra του με μια πιο προσιτή ασιατικοπερουβιάνικη κουζίνα) και ο Ηλίας Σκουλάς (Food Mafia).
Εννοείται, δεν λείπουν ούτε το κρασί, ούτε τα smoothies, ούτε βέβαια ο καφές. Για τη μουσικοί φροντίζουν οι παραγωγοί του Pepper 96,6, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία του George Gakis σε rock ‘n’ roll ρυθμούς.
Info:
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 17.00-01.00, Σάββατο 12.00-01.00, Κυριακή 12.00-23.30
Είσοδος: €2,5
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr και 210 9636489
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.