Μπροστά από το μικρό παρκάκι, Β. Κωνσταντίνου και Ριζάρη, περνάω καθημερινά. Ρίχνω κλεφτές ματιές σε μαγαζί-φιλέτο που καιρό είναι κλειστό, προχτές βλέπω φως και μπαίνω. Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό… πιοτί, μετράει δυο βδομάδες ζωής και έχει ιδιοκτήτες συμπαθητικούς και μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, το θεωρούν υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο και προσιτό. Το χώρο τους τον φτιάξανε με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν.
Ο κατάλογος έχει πολλούς μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα. Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε, φίλοι μου, τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της… Ξεκινήσαμε με κακαβιά χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή, και αχινοσαλάτα. Συνεχίσαμε με συμιακό γαριδάκι τηγανητό, με φακές και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες με τις οποίες ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες-καραβιδούλες τηγανισμένα με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (έχουν μόνο καλά εμφιαλωμένα με τιμές από € 15), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας. Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.
Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο και πιοτί όπως τσίπουρο από τη Λάρισα – μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού, τούρτα σοκολάτα πολύ ελαφριά και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Η Fishαλίδα είναι ανοιχτή μεσημέρι-βράδυ, το μεσημέρι έχει δύο οικονομικά μενού των € 20 (με 7 πιάτα) και των € 25 (με 9 πιάτα) συν τα τσίπουρα κερασμένα, βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει parking δικό τους αλλά και το Polis Park απέναντι. Μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί… καμπριολέ, ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι. Φυσικά θα είναι ανοιχτά από το πρωί την Καθαρή Δευτέρα.
FISHΑΛΙΔΑ Ναϊάδων 2 & Αντήνορος (Χίλτον), 210 7234.551
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.