- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είναι το πιάτο που παραμιλάμε και περιμένουμε να φάμε όταν η φίλη Jo κάνει καλέσματα, γενικά όταν υπάρχει κόσμος ορεξάτος. Σας γράφω τη βασική συνταγή, που πολλαπλασιάζετε όσο θέλετε ανάλογα με τα άτομα γιατί έχει την ιδιότητα να μη χάνονται οι αναλογίες και η γεύση ούτε στις μεγάλες ποσότητες – μέχρι 4 πακέτα κοτόπουλο έχουμε φτιάξει και έγινε ανάρπαστο!
Υλικά για 6-8 άτομα
2 πακέτα στήθος κοτόπουλο
2 -3 ξινόμηλα
1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό, χωρίς ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, κάρι, σκόνη τζίντζερ, κουρκουμά
1 κονσέρβα γάλα καρύδας 500ml ή
εναλλακτικά μια κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών) 500 ml
Αραβοσιτέλαιο
Ρύζι μπασμάτι που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Εκτέλεση
Περνάς το κοτόπουλο σε wok ή σε βαθύ τηγάνι με αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά και σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορεί να κάνεις τη διαδικασία σε δύο δόσεις αν είναι πολύ, γιατί δεν κάνει να πέφτει η θερμοκρασία και να βγάζει υγρά, πρέπει να θωρακιστεί και να ψηθεί. Βγάζεις το κοτόπουλο σε πιατέλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρεις, σε μέτρια φωτιά, τα ξινόμηλα με τα κομμάτια του ανανά που έχεις στραγγίσει από τον χυμό τους. Προσθέτεις πάλι το κοτόπουλο και αλάτι πιπέρι, 2-3 κουτ. σούπας κάρυ, 1 κ. γ. τζίντζερ, 1 κ. γ. κουρκουμά και το γάλα καρύδας. Αφήνεις να μελώσει σε μέτρια φωτιά και να δέσει η σάλτσα.
*Το μυστικό για αυτή την πανεύκολη συνταγή είναι η ποιότητα των μπαχαρικών. Οπότε ή πας στα ειδικευμένα μπαχαρτζίδικα και προμηθεύεσαι φρέσκα ή στο mark’s & spencer food ή στοn Θανόπουλο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι που του έχεις προσθέσει στο βρασμό μια κ.σ. κάρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.