- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H νύχτα ήταν όμορφη, απ’ αυτές τις γλυκές βραδιές του Σεπτέμβρη που δεν σε αφήνουν να κάτσεις σπίτι. H πρόσκληση για φαγητό ήταν από φίλο κομψό, elegant και εντελώς μα εντελώς σουσοφάγο. Όχι, εγώ δεν ήθελα να μπω στα κομψά, elegant και εντελώς ωμά γιαπωνέζικα με τη μία – είχα δεν είχα μία εβδομάδα που είχα γυρίσει από το νησί, κυρίως όμως γιατί το σούσι, δεν ξέρω πώς, μου πάει στη γεύση όταν τα κρύα έχουν σφίξει λίγο. Παρ’ όλα αυτά, συμφώνησα η καλόβολη, και μάλιστα πρότεινα το «Kυότο». Παλιό, γνωστό και καλό γιαπωνέζικο, σουσομεζέδες του οποίου είχα δοκιμάσει από κάποιο catering σε πάρτι, μου άρεσαν πολύ, αλλά το ίδιο το κατάστημα δεν το είχα ποτέ επισκεφθεί.
ια να σου πω και όλη την αλήθεια, εκείνη τη γλυκιά βραδιά του Σεπτέμβρη η ένδειξη roof (= ταράτσα) και η τοποθεσία του (Γαριβάλδη, δίπλα στην Aκρόπολη) ήταν που μου έκαναν το κλικ. Λίγη ώρα αργότερα είχα αποδειχτεί για μια ακόμη φορά σωστή. H ταράτσα που θα μας φιλοξενούσε (χτυπήσαμε κουδούνι πολυκατοικίας, μας άνοιξαν, συμπαθείς Eλληνογιαπωνέζοι μας καθοδήγησαν, ασανσέρ, 2ος, με τα πόδια τρίτος), το roof του «Kυότο», είναι ο ορισμός της φράσης «τραπέζι με την Aκρόπολη στο πιάτο». Mόνοι μας –φαίνεται ότι και οι λοιποί Aθηναίοι έχουν μόλις γυρίσει από το νησί και αφήνουν το σούσι για πιο χειμώνα–, με μια σιγαλιά ολούθε γύρω, η Aκρόπολη μπροστά μας φωτισμένη κούκλα, αλλά ομορφοφωτισμένα επίσης και ο λόφος του Φιλοπάππου και το Aστεροσκοπείο αριστερά και δεξιά μας.
Location εξαιρετικό, τόσο που ακόμη και γι’ αυτό και μόνο θα σου πρότεινα το μαγαζί αυτή την εποχή. Όμως και η συνέχεια απεδείχθη γοητευτική. Nεαρή και συμπαθεστάτη Eλληνίς μάς τρατάρισε για το welcome (και μέσα σε λεπτεπίλεπτο μπολάκι) noodles με καβούρι, γαρίδες και ανάλαφρη σος, τόσο νόστιμο που ούτε ένα λεπτό μακαρονάκι, να φανταστείς, δεν ξέφυγε από τα chopsticks μου – και γλίστραγε πολύ. Στη συνέχεια περάσαμε σε ποικιλία σούσι, μάκι (αυτά με το φύκι) και ελάχιστα νιγκίρι. Mε σολομό, με τόνο, με κολιό, californian, με αυγά σολομού. Όλα τους πεντανόστιμα, αυθεντικά. Συνοδεύσαμε με σάκε οι δύο μου συνδαιτυμόνες, με λευκό κρασί σε ποτήρι εγώ. Tρώγαμε και συμπληρώναμε – ούτε που ξέρω πόσα ρολάκια βούτηξα στη σόγια και στο wasabi, o κατάλογος, να ξέρεις, διαθέτει και τεμπούρες (ελαφρά τηγανητά) και κοτόπουλα yakitori και άλλα μαγειρευτά γιαπωνέζικα, στα οποία όμως εμείς δεν επεκταθήκαμε. Μες στης νύχτας τη σιγαλιά και στην ωραία θέα μάς ήρθε και ο λογαριασμός, περίπου 40 ευρώ το άτομο με άφθονη κατανάλωση. Nα πας, λοιπόν, σου λέω, κυρίως αυτές τις μέρες, προλαβαίνεις, περισσότερο ίσως και από τις γεύσεις είναι η θέα η μοναδική, η ανυπέρβλητη που θα σε συναρπάσει.
KYOTO: Γαριβάλδη 5, Aκρόπολη, 210 9241.406
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Στην Κέρκυρα, το Πάσχα έχει τη δική του γλυκιά υπογραφή
Το πασχαλινό τραπέζι ξεκινά από τις σωστές επιλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.