- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Meat the stars, ένα καθαρόαιμο steak house με μπόλικη χρυσόσκονη
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το Meat the stars στο Πικέρμι σερβίρει εκλεκτή κρεατοφαγία, έχει τζάκι, όμορφο ντεκόρ και πολύ ζεστή φιλοξενία
Όσο ανηφορίζει η Λεωφόρος Μαραθώνος και η Πεντέλη αρχίζει να πρωταγωνιστεί στο τοπίο, αισθάνεσαι τη βουνίσια αύρα, πίσω από τις μοντέρνες μονοκατοικίες νοιώθεις το κτηνοτροφικό παρελθόν της περιοχής, τα βοσκοτόπια, τις παλιές στάνες, τους παλιούς βοσκούς που κατέβαζαν εδώ τα κοπάδια τους από τη Φωκίδα και τα γύρω ψηλότερα βουνά. Η θερμοκρασία πέφτει, τα σπίτια έχουν κάτι από σαλέ, οι κάτοικοι μετακινούνται στις μεγάλες λεωφόρους ακόμη και για το σούπερ μάρκετ, η ζωή συνοψίζεται σε σύγχρονα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια εκτείνονται σε αμερικανικού τύπου τιτατονοτεράστια τετραγωνικά που, αν ήταν στο στριμωγμένο κέντρο της πόλης, θα έπιαναν ένα ολόκληρο τετράγωνο.
Meat the Stars: για εκλεκτή κρεατοφαγία στο Πικέρμι
Σ’ αυτόν τον άγνωστο για μας πλανήτη, υπάρχει το Πικέρμι, στους πρόποδες της Πάρνηθας, άλλοτε χωριό, νυν αστικός οικισμός για όσους απεχώρησαν από το κλεινόν άστυ αναζητώντας έναν καθαρότερο αέρα. Πλάι στην εκκλησία του πολιούχου Αγίου Χριστόφορου, θα βρεις το εμπορικό κέντρο της καρδιάς του Πικερμίου και το εστιατόριο Meat the Stars. Και τη Χριστίνα Λαμπίρη, υπέρκομψη και πεντάμορφη- από ό,τι φαίνεται η τηλεόραση ποτέ δεν ανέδειξε αρκούντως την καλλονή της- στην πιο γλυκιά υποδοχή. Ο σύζυγός της, Θανάσης Αδαμόπουλος είναι βέρος Πικερμιώτης και τέως δήμαρχος της περιοχής. Καλοφαγάδες και οι δυο, με ανοιχτό σπίτι που αγαπούσε τα καλέσματα και πολυταξιδεμένοι, αποφάσισαν ένα δικό τους steak house στα πρότυπα όσων αγάπησαν στο εξωτερικό. Εξάλλου, ένα steak house είναι μια φυσική συνέχεια στην κλασική παράδοση της περιοχής, που ξέρει από κοψίδια και φημίζεται για το παϊδάκι, τη σπαλομπριζόλα και μια ρουστίκ, γενναιόδωρη κρεατοφαγία, γενικότερα.
Βάζοντας μια άνω τελεία στην τηλεοπτική της καριέρα, η Χριστίνα έχει αναλάβει με πάθος και ζήλο, προσωπικά το εγχείρημα. Ένα τεράστιο εστιατόριο με πολλές διαφορετικές και χουχουλιάρικες γωνιές, πέτρα, τζαμαρίες, λίγο μέταλλο, ένα εντυπωσιακό ψυγείο-ωριμαντήριο με λαχταριστές κοπές, άνετα τραπέζια από μασίφ ξύλο, καναπέδες με αναπαυτικά πολύχρωμα μαξιλάρια, τεράστιο μπαρ-ανοιχτή κουζίνα και μια μαγική κάβα στο υπόγειο, στολισμένη με οικογενειακές αντίκες, που μπορεί να φιλοξενήσει πιο πριβέ υποθέσεις. Για το χριστουγεννιάτικο, πλούσιο ντεκόρ που το έχει μεταμορφώσει σε γιορτινό παραμύθι, φαντάζομαι πως θα χρειάστηκαν φορτηγά ολόκληρα από λαμπιόνια και λοιπά αξεσουάρ. Χώρος που σου θυμίζει σαλέ στις Άλπεις, απρέ σκι πείνες, θαλπωρή και ζεστασιά πλάι στο αναμμένο τζάκι. Στα τραπέζια πολλοί αναγνωρίσιμοι τηλεοπτικοί αστέρες και άνθρωποι της γειτονιάς, οικογένειες με τα παιδάκια τους που νομίζω ότι εδώ ζουν τρισδιάστατο το γιορτινό παραμύθι και η Χριστίνα, πανταχού παρούσα πάνω από κάθε τραπέζι, κάθε επιθυμία.
Το Meat the stars είναι από αυτά τα υπερβόρεια μαγαζιά που δεν έχουμε στην Αθήνα, που άλλοτε άνθιζαν στην περιοχή της Πεντέλης, αυτά που το αφεντικό είναι πάντα εκεί, να ζεσταίνει το χώρο και να γνωρίζει προσωπικά τους πάντες, μια εμπειρία που έχει πλέον εκλείψει από τους καιρούς της μοντερνιτέ. Με έναν τέτοιο πρόλογο, έχεις ήδη αντιληφθεί πως εδώ μόνον εξαίσια μπορεί να φας. Όλα φροντισμένα στη λεπτομέρεια, ένα μενού με πολλές ευκαιρίες πριν φτάσεις στο «ψητό». Μια αγελαδίτσα θα σου υποδείξει από ποιο μέρος του ζώου προέρχεται το κομμάτι που θα επιλέξεις, την καταγωγή του, το ιδανικό ψήσιμο, το συνοδευτικό και το σερβίρισμα που θα εξασφαλίσει την υπεραξία του.
Τι θα φας στο Meat the Stars;
Ξεκινήσαμε με μια πλούσια σαλάτα, λογής-λογής πρασινάδες, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και κατσικίσιο τυρί, περάσαμε σε ένα εξαιρετικό steak tartare από νόστιμο φιλέτο, φτιαγμένο με την αμερικάνικη συνταγή, που του προσθέτει λίγη μαγιονέζα και τρούφα με αβγό ποσέ στην κορυφή. Τα άγρια μανιτάρια σε μεγάλη ποικιλία, σοτάρονται με τσορίθο που εντείνει τη γήινη νοστιμιά τους και κατσικίσιο τυρί που τους χαρίζει βουτυράτη υφή. Το συκώτι γάλακτος, ψήνεται ζουμερό σε μονόλιθο και σερβίρεται με ένα νόστιμο λαδολέμονο που δεν υπερβάλλει καθόλου στο λεμόνι. Στα οπωσδήποτε και το καρπάτσο που αρωματίζεται με 4 διαφορετικά μπαχαρικά και λεμονάτη βινεγκρέτ με τσιπς από αγκινάρα Ιεουσαλήμ, κρατώντας ατόφια την κρεατένια χάρη του.
Στον τομέα κρέας, εσύ αποφασίζεις: από το πιο απλό και οικονομικό, μέχρι ένα premium porterhouse Αμερικής, ένα rib eye από ιαπωνικό kobe ή μια διαφορετική, αμερικάνικη tomahawk από for-rib, με το κόκκαλό της. Στις εξαιρετικές επιλογές μια γαλλική Limousin για 2 άτομα, αλλά και flap steak Ουραγουάης, μπιφτέκι black angus, chateaubriand, picanha από black angus. Στο πιο απόλυτα σωστό ψήσιμο, το κρέας φτάνει σε τρέιλερ ολόκληρο στο τραπέζι σου, ακολουθεί ένα εντυπωσιακό, ινσταγκραμικό φλαμπάρισμα και στη συνέχεια, κόβεται με τον τρόπο που αρμόζει σε κάθε κομμάτι. Η απόλυτη ευωχία του κρεατοφάγου που μέχρι στιγμής έχει ήδη ανέβει στον 7ο ουρανό της ηδονής, συνοδεύεται από τραγανή, σπιτίσια τηγανητή πατάτα, πατατούλες κάντρυ ολοτράγανες και διπλοφουρνιστές, πουρέ με άρωμα τρούφας ή λαχανικά. Υπάρχουν και διαφορετικές σος, αν δεν είσαι της raw power: πιπεράτη, κρασάτη, μπεαρνέζ και bbq.
Τα μοσχαρίσια μάγουλα, το ριζότο μανιταριών, τα burgers από black angus και τα τηγανητά αβγά με κάντρυ τηγανητές πατάτες, παστράμι από τη Δράμα και βουτυράτη σάλτσα, που ξεφεύγουν από τις χιλιοπαιγμένες τηγανητές πατάτες με αβγά, είναι εκεί για όποιον αδιαφορεί για τις κοπές, πιάτα πληθωρικά και γενναιόδωρα, που ταιριάζουν στη γιορτή και τα χαμηλά βαρομετρικά. Τελειώνοντας στο ύψος των περιστάσεων, θα επιλέξεις το εντελώς αυθεντικό αρμενοβίλ, το παγωτό λουκούμι ή το τιραμισού. Μαζί σου θα πάρεις τη φροντίδα, την προσοχή στη λεπτομέρεια και κυρίως, την αίσθηση πως αυτό το ζευγάρι θέλει μέσα από το μενού του να μοιραστεί μαζί σου λιχουδιές που αγαπά και τις γνωρίζει πολύ καλά. Η κρεατοφαγία στην πιο προσωπική της στιγμή και μπόνους η έκπληξη και η χαρά του να σε φροντίζει μια σταρ, που τυγχάνει ένα εξαιρετικό, καλόκαρδο κορίτσι της διπλανής πόρτας, που θα μπορούσε να είναι κολλητή σου.
Λ. Μαραθώνος 27, (Εμπορικό Κέντρο Πικερμίου), 2106039417
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.