- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tarde στην Παραλία της Επανομής: fingerfood, πίτσες, μπέργκερ και ποτά, θέα και απολαυστικά ηλιοβασιλέματα
Το Lusitania, το Tarde μου θυμίζει το Lusitania! Έσπασα το κεφάλι μου και έστειλα τη μνήμη μου πολύ βαθιά, παγανιά στα μετόπισθεν, μέχρι να βρω την απάντηση. To υπέροχο Lusitania του Καπελιώτη, κάποτε στο Πανόραμα. Μόνο που το Tarde βρίσκεται στην παραλία Επανομής, φάτσα κάρτα στο λιμανάκι. Θα μου πεις, πόσο απέχει η Θεσσαλονίκη από την Επανομή, 40 χιλιόμετρα άσφαλτος, οπότε αξίζει να αριβάρετε στο Tarde (σημαίνει εσπέρα), την ώρα ακριβώς που λιώνει ο ήλιος. Τη στιγμή που το άρμα του εξαϋλώνεται σε ένα πορτοκαλί που, λίγο πριν βουλιάξει στη θάλασσα, κατακοκκινίζει τον ορίζοντα και αιματώνει τη μεταιχμιακή ώρα που το απόγευμα γίνεται νύχτα, προσφέροντας ένα από τα ωραιότερα βασιλέματα με κόνσεπτ «Δύση που κόβει την ανάσα με τον Όλυμπο στο φόντο».
Το lounge και ο φωτισμός του Tarde με το που βράδιασε και απέναντι λαμποκοπούσαν φωσφοριζέ σαν μάτια τίγρης τα φώτα της Λεπτοκαρυάς, αυτόματα μου προκάλεσαν άλλη μια παραίσθηση, μια φλασιά: Επέστρεψα νοερά στο εκλεκτό μπαλινέζικο - απωανατολίτικο λάουντζ του εξωτικού Warung Mades του Νίκου Σαρίδη στη Χαλκιδική. Αυτό μου προκάλεσε το Tarde στην Παραλία της Επανομής, μια ολική επαναφορά κάποιων περασμένων αξέχαστων και αξιομαρκάριστων θεσσαλονικιώτικων και χαλκιδικιώτικων καλοκαιριών. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ούτως ή άλλως ο Ποταμός της Επανομής εδώ και δυο χρόνια είναι το big thing του καλοκαιριού στον Βορρά, οπότε το Tarde έρχεται και κάθεται σαν το κερασάκι πάνω στην τούρτα.
Εξειδικευμένο ρεπορτάζ και food and drink η συνέχεια. Το νεγκρόνι τους ήταν θεϊκό, το άπερολ μαγεία, τα μπέργκερ όπως έπρεπε ζουμερά και καλοψημένα, οι μπίρες παγωμένες, οι ντιπ και οι τηγανητές πατάτες μια απόλαυση, το πιάτο με τα λουκάνικα και τα αλλαντικά πλούσιο και οι γαρίδες τεμπούρα κλασάτες. Μουσική άριστη, ήτοι μια εκλεκτή μπλουζ, ποπ, σόουλ και ροκ που ακούγοντάς την πολύ συγκινήθηκα. Και από εκεί και μετά ο καθένας μόνος του, αν πάρετε τον δρόμο και τσεκάρετε του ρεπορτάζ το αληθές για το Tarde.
Άλλο ένα διαμαντάκι στη χιτ λίστα του τόπου, αφού μαζί με τα εξαίσια κρασιά και το μουσείο του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, τη μαγειρική της Κατερίνας Σκορδίτη στο AOZ, τη δίπλα στο κύμα ψαρική της Λέμης στη Ρετζίκα, τα γούστα στο Αγκυροβόλι και το μπιτς μπαρ Carousel, το Tarde ανεβάζει τις μετοχές της Επανομής στα ύψη. Τα δε σαββατοκύριακα που στα ντεκ παρελαύνουν αξιόμαχοι μελωδιστές και στην μπάρα κάνουν show off εμπνευσμένοι κοκτεϊλίστας, στο λιμανάκι τους γίνεται το έλα να δεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.