19 στέκια με την ελληνική κουζίνα που αγαπάμε

Κισσός: Εκεί που η παράδοση συναντά το σήµερα η απόλαυση είναι µονόδροµος

Μια νόστιμη ταβέρνα στο Χαλάνδρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κισσός
Κισσός
Κισσός
Κισσός

Στον Κισσό, στο Χαλάνδρι, για νόστιμη, παραδοσιακή κουζίνα

Στον Κισσό στο Χαλάνδρι θα βρεις νοστιµιά στο πιάτο και ζεστασιά στον χώρο. Η ιστορία αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας είναι οικογενειακή υπόθεση. Ξεκινάει το 1986 όταν η Σοφία και ο Σπύρος Βραχάς αποφάσισαν να αφήσουν, λόγω των δύσκολων συγκυριών, την αγροτική ζωή και άρχισαν να µαγειρεύουν σπιτικό φαγητό για τον κόσµο. Από τότε µέχρι σήµερα κι αν έχουν µαγειρέψει οι τρεις γενιές των ανθρώπων του Κισσού νοστιµιές, κι αν έχουν υποδεχτεί στην ωραία τους αυλή και στη ζεστή σάλα µε το τζάκι κόσµο και κοσµάκι χειµώνα-καλοκαίρι!

Όσο κι αν αλλάζουν τα χέρια από γενιά σε γενιά, στον Κισσό κάποια πράγµατα µένουν αναλλοίωτα: η ποιότητα της πρώτης ύλης, οι χειροποίητες διαδικασίες παρασκευής φαγητού και το µεράκι. Τα κρέατα και τα λαχανικά επιλέγονται από τα τοπικά καταστήµατα και είναι όλα Ελλήνων παραγωγών, το ίδιο και το κρασί (Κτήµα ΜΙΓΑΣ). Ό,τι µπαίνει στο πιάτο σου είναι φτιαγµένο στην κουζίνα της όµορφης ταβέρνας.

Όταν θα πας, να δοκιµάσεις σίγουρα τα ντολµαδάκια σε συνταγή της γιαγιάς Σοφίας, µε φρέσκα αµπελόφυλλα, κιµά, ρύζι και σπιτική σάλτσα αυγολέµονο. Το ίδιο να κάνεις και µε τα φηµισµένα µερακλίδικα παϊδάκια κοτόπουλο του κ. Νίκου, ενώ και το µπιφτέκι τους κάνει θραύση, µε µοσχαρίσιο κιµά και συνοδευτικό φρέσκες τηγανητές πατάτες! Και µην παραλείψεις να ρωτήσεις τι καλό έχει φτιάξει η κ. Μαίρη σαν πιάτο ηµέρας! Αν είσαι τυχερός θα πετύχεις τα άχαστα σουτζουκάκια ή τα πεντανόστιµα γεµιστά γιαλατζί.

Κι επειδή όπως είπαµε οι εποχές αλλάζουν, στον Κισσό πλέον µεγαλουργεί και η εγγονή Σοφία, που δηµιουργεί νοστιµότατες vegan επιλογές, όπως είναι τα plant based κεφτεδάκια µε όλα τα µυρωδικά της γνήσιας συνταγής αλλά µε κιµά σόγιας. Από Τρίτη έως Παρασκευή 19.30-00.00, Σάββατα 13.00-00.00 και Κυριακή 13.00-17.00. Και delivery µέσω Wolt. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου