19 στέκια με την ελληνική κουζίνα που αγαπάμε

Ρακοπαίγνιο: Το μεζεδοπωλείο που τιμά με το παραπάνω την κρητική παράδοση

Τα πιο πολλά προϊόντα είναι φερμένα από παραγωγούς της Κρήτης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρακοπαίγνιο
Ρακοπαίγνιο
Ρακοπαίγνιο

Ρακοπαίγνιο: Tα πάντα είναι μερακλίδικα σε αυτό το κρητικό μεζεδοπωλείο

Tα πάντα είναι μερακλίδικα σε αυτό το κρητικό μεζεδοπωλείο και θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα περάσετε την πόρτα του. Από την ευγένεια, την εξυπηρέτηση των ανθρώπων του και την οικογενειακή ατμόσφαιρα, μέχρι τις απίστευτες γεύσεις, για τις οποίες έρχεται κόσμος εδώ, στην Άνω Γλυφάδα, από όλη την Αθήνα, από το 2011 που άνοιξε.
Τα πιο πολλά προϊόντα στο Ρακοπαίγνιο είναι φερμένα από παραγωγούς της Κρήτης, τα αλλαντικά, το ελαιόλαδο, τα παξιμάδια, τα κρασιά, κάποια κρέατα και άλλα πολλά. Με αυτά τα ωραία ετοιμάζονται παραδοσιακά πιάτα, σαν το φημισμένο γαμοπίλαφο (πιλάφι βρασμένο σε ζωμό γίδας), τις φοβερές μακαρούνες (παραδοσιακά ζυμαρικά με ανθό γάλακτος) με απάκι και ξερό ανθότυρο, τον εξαιρετικό κόκορα κρασάτο, που συνοδεύεται από παραδοσιακά ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες.
Κι ακόμη, κρητικό απάκι, δηλαδή καπνιστό χοιρινό σβησμένο με χωριάτικο ξίδι (και απάκι κοτόπουλο), χοχλιοί μπουμπουριστοί, με χοντρό αλάτι, χωριάτικο ξίδι και δεντρολίβανο, απίθανη μαραθόπιτα αλλά και πιταράκια. Από το μενού, βέβαια, δεν λείπουν και τα ψητά της σχάρας, ενώ ρωτήστε τους και για τα πιάτα ημέρας. Να πάτε, θα ενθουσιαστείτε. Δευτέρα με Παρασκευή 18.00 με 01.00, Σαββατοκύριακα 13.00-01.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ