- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ροζ Πάνθηρας Fire Kitchen: Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα που λατρεύουμε
H λαχταριστή μυρωδιά της µοσχαρίσιας σπαλοµπριζόλας στα κάρβουνα, μας κάνει να γυρίσουμε αμέσως το κεφάλι
Ροζ Πάνθηρας Fire Kitchen: Παραδοσιακές τεχνικές προσαρµοσµένες στη σύγχρονη γαστρονοµία
H λαχταριστή μυρωδιά της µοσχαρίσιας σπαλοµπριζόλας που µόλις ψήθηκε στα κάρβουνα, μας κάνει να γυρίσουμε αμέσως το κεφάλι – ποιος είναι εξάλλου αυτός που μπόρεσε να αντισταθεί... Στο Ροζ Πάνθηρα καταλαβαίνεις με τη μία πώς το πιάτο που σερβίρεται μπροστά σου όχι μόνο έχει ψηθεί αριστοτεχνικά αλλά συνδυάζει και παραδοσιακές τεχνικές προσαρµοσµένες στη σύγχρονη γαστρονοµία. Ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής στην κουζίνα, Σπύρος Κατσίµπας, ο οποίος προέρχεται από µια οικογένεια µε µακρόχρονη εµπειρία στην εστίαση, δίνει πάντα µεγάλη σηµασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Tα περισσότερα από τα προϊόντα του φιλόξενου και παρεΐστικου χώρου του έρχονται από την Παύλιανη και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και από µικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Από το προσεγμένο μενού του αξίζει να δοκιμάσεις το ζουμερό φιλέτο μοσχάρι τατάκι, εξαιρετικά μάγουλα μοσχαρίσια με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, μπιφτέκι προβατίνας που θα σου µείνει αξέχαστο και πεντανόστιμο ραβιόλι με κιμά πρόβιο και μπεσαμέλ μετσοβόνε. Στο αγαπημένο μας spot στο Παγκράτι, ωστόσο, υπάρχουν και εξίσου δελεαστικές προτάσεις χωρίς κρέας όπως δροσερές σαλάτες, ολόφρεσκα θαλασσινά και πλούσια ζυμαρικά. Mη φύγεις αν δεν γευτείς το υπερ-νόστιμο κριθαρότο µε γαρίδες, αλλά και τα πλούσια σε γεύση σπαγγέτι µε µανιτάρια, σπανάκι και κονιάκ! Τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τη γευστική σου πανδαισία έρχονται κι αυτά από έλληνες μικροπαραγωγούς, ενώ υπάρχουν και ελληνικές μπίρες και αποστάγματα σε καλή ποικιλία.
Ανοιχτά καθηµερινά, Δευτέρα έως Πέµπτη 18.00-01.00, Παρασκευή 14.30-01.00, ΣΚ 13.00-01.00.